Söndag 20/11

20. nov, 2022

En mycket trevlig vinprovarafton där det var oerhört svårt att välja vilket vin som "vann" det blev oavgjort mellan Nya Zeeland och Italien.😉

Upplägget var ochså bra tyckte vi där vi själva fick smaka och kika runt i glasen på egen hand men de kunniga fanns i närheten.

När vi testat av några sorter blev det buffé en trappa upp, därefter tog vi en runda till nere i vinkällaren och Larl rundande av med MackMyra🤪

Vi funderar över att hyra in oss och förvara vin av lite högre klass (som kvräver rätt temeperatur för att generera det man förväntar sig) i deras vinkällare, då får man också tillgång till lokalen och kan ha egnen vinprovning alternativt övrigt samkväm där.

Det började ju att snöa redan i går och idag har det ju hållt på mest hela dagen, det är ju vinter förvisso men så stora kontraster till förra helgen då det mest var som vår.

 Den lördagen höll ju 15 grader då stundtals och vi hade ju bjudning i Orangeriet där vi kunde sitta långt inpå kvällen. Denna lördag hade vi inte kunnat sitta där över huvud taget😲.

Jag jobbade igår innan vi åkte till Tidaholm. Som tur var hade jag på mig fyra lager upptill och två nertill så det var helt ok faktiskt trots den råa kylan och blåsten som var i går.

Kunderna frös, önskar man hade haft handskar att låna till ett flertal som hade glömt att det vara kallt🤩

Louisi och Arthut har ju inte upplevt snö innan och det är mycket begistrade över detta. 

Jeanette vår kära granne som blev "barnvakt" över kvällen/natten roade sig med deras upptåg ute. 

Heidi blev sjuk så en kort stund såg det ut som att vi hade behövt ställa in kvällen i går men grannsamverkan av högsta klass må jag säga när de kommer med täcke, kudde och stickkorg, hur många har sådana grannar?😙

Det mörknar fort nu även om snön ljusar upp en smula.

Karl är iväg på ett rende och när han är tillbaka är det dags att ta ett träningspass. SÅ skönt att ha tillgång till detta hemma, särskilt nu när faktiskt måste hålla igång. 

I går kväll kunde jag ha en par stövlar med klack. Arbetet flöt på utan att jag fick ont, visst, jag har fortfarande kortison i knät men tanken är ju att träningen ska möta upp när det fasas ut, så jag hoppas av hela mitt hjärta att detta nuvanade läge kan bestå BARA jag sköter träningen..😀

Kommande vecka arbetar jag månd-fred, sjunger onsdag och (fredag -stad i ljus), tränar månd och tors. Det blir till att pynta inför advent på fredag eftersom vi ska åka ner till skåne.

Rara Anneli ska vara hos oss nästa helg och ta hand om vårt lilla minizoo😉 

I går var Marianne här, Karls svägerska med den tavla hon broderat till oss. Så vacker den är och vilket arbete hon lagt ner. Vi fick även en virkad hund, en Beagel såklart😋 så tacksamt.

Dags att tända upp nu lite varstans, tända mängder av ljus- ljus genererar värme och en stor mysskänsla.

Ha en fin kväll och en bra start på nya veckan, på återhörande.