Onsdag 28/9

28. sep, 2022

Väntar på ett samtal med närhälsan hur de anser att att jag ska vara hemma/arbeta.

Som ni alla vet tillhör jag den gruppen av människor som inte vill vara hemma mer än det jag måste, för arbetat har jag nästan alltid gjort, långt innan jag blev vuxen men nu när mitt knä begränsar min tillvaro har jag inte så mycket val.😮

Hade jag varit kvar i butiken hade det fungerat men i nuläget är det svårt.

Kanske kan jag jobba halvtid ett tag och se hur det känns, antagligen bättre men men, vi får se.

Jag var ju i Falköping i går och fick knäna röntgade, antar att de bilderna utvisar resten.

Förutom mitt "dumma" knä mår jag fint, valpen Lousi gör framsteg och trivs bra i sin nya familj. 

Hon och Athur älskar varandra och många gånger går det hett till, de nafsar och leker, springer runt inne som ute, och när Arthur väjer att sticka ut för återhämtning så letar hon efter honom och gnäller.

Det går redan att lämna henne små korta stunder och det ska utökas såklart på den nivån som är ok för en valp😉

Folke fyller 3 idag men han fick sin present redan i söndags av oss då han var här på besök hos, morfar som fyllde år då. 

Han fick en tågbana (BRIO) med ett batteridrivet lok, det hade han sett i skyltfönstret på Polarn och Pyret i stan och blev väldigt fascinerad över.

Karl min älskade blivande fyllde år och hans systrar var här och Erika, Oskar, Anja kom och fikade och på kvällen kom våra grannar med fin present.

Hans söner hade förkylda barn och då är det inte så enkelt men vi ses ju snart ändå hoppas vi.

Anders var här på en kopp igår och pratade bort en stund, barnen var ännu inte krya där tyvärr😥

Höst idag, det blåser och ruskar på, känns friskt och härligt tycker jag och Lousis stora öron fladdrar så roligt när hon skuttar runt🤪 hon kanske lyfter..

Jag har varit på artrosskola och fått några träningsmoves som jag gör och det känns bra, det gällerr att bygga upp förslappad muskulatur kring knä och lårmuskler. Man tappar oerhört lätt muskelmasssa och är man inte 20 längre så går det ännu snabbare.

På fredag är det sjukgymnast och då ska jag börja träna där för att se hur risigt det är och hoppas kunna få till en del hemma, men vi vet ju alla att hemma är det enkelt att hitta på annat, ta träningen sen och...

I väntans tider alltså på lite av varje men som den sjukgymnast sa som ledde skolan att om det behövs en åtgärd i knät så är det oftast början till något bättre.

Annars är det enbart träning som gäller för alltid, artos blir man helt enkelt aldrig av med utan man måste lära sig att förstå hur det fungrar och hantera det utifrån bästa förmåga.

Nu ska jag förbereda mig för videochatt med närhälsan.

Må så gott och på återhörande😀