Måndag 8/8

8. aug, 2022

Att en så liten kisse kan bli dubbelt så stor och låta som en hel armé😀 kvällen i går var en stor omställning för den lille och även för Peaky, idag har det gått framåt och riktigt bra😋

I fredags var vi hemma och grejade, darlingen byggde på växthuset och jag donade med allt möjligt. Jag besökte Solbacken för veckostäd och handlade åt mor & far.

Lördagen fortsatte vi med våra bestyr och på eftermiddagen gjorde vi oss redo, hämtade Camilla och Heidi och åkte till Lidköping.

Vi åt på Troja, vi åt pasta relativt smaklöst därefter tog vi oss ut mot Läckö.

4 km innan Läckö blev vi stoppade och buss erbjöds ut till konserten, vi insåg ganska så snabbt att det var minst tre busslass innan det blev vår tur och det fanns endast EN buss tillgänglig då alla andra var abonnerade🤨 och insåg också att vi skulle missa nästan en timma av konserten och vi kunde dessutom räkna ut hur det skulle bli när konserten var slut och alla dessa männskor skulle slussas tillbaka och...

Vi beslöt att strunta i Winnerbäck, så besvikan vi blev och som svar till oss var att de missbedömt och sålt för många biljetter så den parkering som fanns var full redan under eftermiddagen.

Vet att folk inte var hemma förrän vid 02 😲

Läste en artikel i SLA idag om den stora missen med logistiken.

1800:- i sjön som man bannemig kunde gjort något annat för. Vi åkte in till Lidköping och delade ett par pizzor på Terrassen vid Lidan och drack rosé.

Det blev en mysig kväll trots allt.

Vi var hemma i bra tid och kom i säng innan midnatt.

I söndags var jag på en sk bygdegårdsdag vid Björstorp och det var många besökare där.

Gulliga Erna och hennes man roddade i detta som vanligt när det är något på gång ute i bögda.😉

Karl höll ställningarna på verandan och faktum är att det funkar riktigt bra🤩

När jag var tillbaka och verandan var stäng åkte vi till Solbacken och flyttade bort en större gren som blåst ner i stormen, därefter styrde vi kosan till Eggby.

Två hundar och tre små busfrön mötte oss i hallen hos Catrin, vi drack kaffe och bekantade oss med Sixten som hon kallat honom.

Inte ett enda pip på hemvägen och väl hemma var det lite pipigt och "otäckt"

Peaky kom in och såg lite förvånad ut, en sådan stor leksak?🤭 Som dessutom lät oerhört konstigt och helt plötsligt blev dubbelt så stor?!

Natten förlöpte rätt så bra, visst är vi lite trötta idag men han låg mestadels mellan oss och Peaky kom och gick som han brukar.

Redig misse som går på låda, skönt att det funkade direkt.

Han älskar verandan. Han ligger och spanar och ser alla hönsen och allt annat som händer på gården. 

Vi kallar honom Arthur, bror till Thomas Shelby- Paeky blinders..

Han har funnit sig väl i vårt hem och båda katterna låg på mattan på verandan under dagen och allt verkar redan ha "gjorts upp".

Peaky hanterade detta oerhört bra, så lugnt och det kändes så underbart att han tog det så bra med ett litet vilddjur som inkräktat på hans domäner, lycka😙

Vi var på Risängen och slängde återvinning idag och jag fick krama om några av mina underbara kamrater, ska bli mysogt att börja jobba på måndag även om semestern gärna hade fått vara länge än.

Har målat ett bord idag, det blev fint.

Camilla har semester vi har pratat flera gånger i dag, en sådan lyx😙

Min granne Jeanette har ett persikoträd och kom över med några stycken, ljuvligt smakrika och vi fick lov att plocka fler, en sådan tur med goda grannar känns så bra😋

Nisse och Ann-katrin var här nu i kväll och vi grillade korv och åt en ljuvlig kaka  hon bakat, det bara inte går att ta en liten bit utan man MÅSTE ha två stora bitar🤪

Älskling spolar av rutor och kanalplats i växthuset som i det stora hela är klart, misstänker att det står helt klart innan veckan är slut.

Det blir ett glas rosé/whiskey där strax, en kväll att njuta som så många😀

Hoppas ni har det bra, vi hörs snart igen