7. jul, 2022

Sällskapsdam

Idag vavde jag att åka med Karl på hans jobbresa.

Först ska vi till Kristinehamn och därefter Arvika. Det regnar ju idag och jag kan läsa och vila i bilen. Tog med mig ett badlakan så jag kan lägga mig någonstans där det kan passa och göra övningar😀

I går var det en skön sommardag om än något blåsig. 

Jag fikade hos grannen, hon bjöd på kaffe och bullar🤩

Hönsen är så gulliga, de följer efter och "tigger" som en hund, inte mycket skillnad på beteendet, tja de dreglar inte🤭 

Vi satt relativt nära vår tomt så jag såg hönsen komma allt närmre, det dröjde inte länge förrän de kom spatserande och körde jag iväg dem hem igen.

Kort därefter såg jag lille Sune och hans nätta följe bakom en buske där vi satt, de hade smugit fram och jag skickade hem även dem.

Jag tycker det är rätt så rart att de beter sig som de gör, det genererar mycket att ha dem omkring sig.

Jag stöpplade text på träboxen till återvinningen, jag spolade av min cykel och tog mig en kort tur. Cykling ska vara bra för knät, bättre än promenad/gång.

En märklig känsla infann sig när jag kommit en bit, en känsla av kyla inne i knät och som det rann något kallt inne i benet nertill. En diffus känsla såklart, obehagligt faktiskt.

Precis så sa läkarna i måndags på vårdcentralen att det kunde kännas när de injecerade, visst kunde jag ana den känslan då men den vkar mycket tydligre igår😲

Min ömma punkt ömmade något mer efter min lilla cykeltur, misstänker ett muskelfäste som är irriterat.

Familjen Granfors hade bjudit in sig till grillkväll och Folke efterfrågade morfar innan de åkte redan- Är morfar hemma nu?😋 Gullplutten..

Folke lagade soppa av regnvatten och gräs och bjöd oss på😀 vi orkade ändå äta när allt var klart från grillen.

Carl skivade jordgubbar och Karl hämtade glass, det var musmisgt värre.

Peaky den lille jägaren hade med sig en sparvunge in, jag sa til honom att INTE ta dem med fjädrar utan bara dem med lång svans.

Den lille krabaten var inte så illa däran och jag fick snabbt tag på den.

Karl fixade en hink och vi lade halm i botten och ett nät över.

Flugor är det ju gott om denna tiden på året och lantlivet med djur omkring genererar ju en en störrre mängd. 

Vi tömde en liten flaska med ögondroppar och fyllde på med vatten och den blev perfekt att ge av till fågeln, fem flugor fick han i sig också😋

Han borrade in sitt lilla huvud under vingen och somnade gott i min kupade hand. Ja, skulle jag sitta upp och sova kanske? Funderade en stund..

Jag lade ner ett par mjuka handskar i hinken och bäddade ner honom och där somnade han efter en kort stund och jag kunde lägga mig.

I morse fick han vatten och åtta flugor.

Han piggnade till och flög runt i nätet, vi bestämde oss för att släpa ut honom då vi insåg att han verkade vara helt återställd efter gårdagens otäcka upplevese. 

Karl såg honom flyga upp i ett äppelträd efter det att han blev nedsläppt vid krusbärsbuskarna- slutet gott och hoppas nu att han klarar sig😙

Det regnar och regnar, jag gäspar stort. Nu ska jag vila en stund, blir som djuren, slö av vädret.

Strax Kristinehamn.

På återhörande.