Måndag 27/6

27. jun, 2022

Att få vara hemma i denna ljuva sommartid kanske ses som en bonus men för mig som är en arbetsmyra finns det en blandad känsla av frustration och tristess, men jag jobbar på att ta det med ro och insiktsfullt anpassa mig till rådande läge😎

Jag är i det läget att jag måste vackert invänta att läkarkåren ska funder/bestämma om jag ska få en cortizonspruta, det talades om det redan i måndags när jag var där då läget var bedrövligt. Jag är mycket bättre men jag behöver bli av med det som ställer till det så jag kan träna och stärka knät.

Jag är duktig på att göra mina övningar som jag fick av sjukgymnasten och det hjälper faktiskt.

I går var det en sådan dag så förmiddagen var helt ok och eftermiddagen var bedrövlig, det kommer och går.

Knäts läge är det som påverkar allt,lutar jag mig lite framåt är det kört, fy och åter fy, eller strampar lite snett eller vinklar knät i ett steg.. ja ni fattar.

Så där ja, nu har jag gnällt klart, har också behov av det som de flesta andra även om jag inte är någon självömkare.

Jag sitter ute under äppelträden och det blåser härligt, ja faktum är att annars hade jag inte kunnat vara ute😮

Det ska bli regn och svalare i morgon enligt prognoser och det hoppas jag på för den värme som råder nu är jag inte så förtjust i alls, kvällarna är dock underbara så inget ont utan det för något gott med sig😎

Hönsen sandbadar på de ställen de kommer åt. De rafsar upp en grop och sanden under utan är ju sval. Sedan kommer de fram till bordet där jag sitter och ruskar av sig allt och då är det bara att ta fram disktrasan 🤪 för det ryker som en sandstorm.

I går var vi i Halna hos karls syster ingegerd och vi fick hembakta underbara bullar och jag hade kunnat ätit hur många som helst, som TUR var fanns det en till oss var och Karl ville ju ha sin😉

Jag har suttit utee vid kaninburen och det tillhåll där vi har de mindre hönsen, Sune den lille tippen gal rätt så bra nu och Anna och Karin är rätt så förtjusta i honom. 

Knut däremot gåt dit och stör idyllen för dem och ofta så kommer några av de andra hönsen med och tuffar till sig, är jag på plats vid händelsen så blänger jag ilsket på dem och talar om att jag har både Curry, vin och en stor gryta🤭

Det är bara att inse att det är så det fungerar i djurens värd, det kommer bli rangordning av Knut och det kan gå illa om vi har otur, tiden får utvisa och det inom snar framtid då de små snart ska flytta in till de andra. 

Nu ska jag ta mig in i det svala huset och steka en fjällröding- så gott det ska bli och så räkröra till det med rom, majonnäs, dill och citronpeppar, slurp!

På återhörande, önskar er alla en forsatt fin dag.

hej hå, hej hå i snigelfart jag gå...