2. maj, 2022

Peaky is back!

Jag misstänker att Peaky av misstag blivit instängd någonstans, vart har jag verkligen ingen aning om men eftersom han aldrig hittills varit borta hela dagar och inte en enda natt så tyckte jag allt att det var märkligt och visst började tankarna snurra och jag fick ledsamma bilder i skallen av en ihjälkörd katt😥

Detta är ju dilemmat med att ha katt och skillnaden på att med hund som du oftast har i koppel och går ut med, en katt lever ju lite sitt egna liv och kommer och går som den vill och att katter är ute nattetid och jagar mm är ju normalt, men jag har inte vant mig riktigt ännu vid detta och blir såklart orolig.

Min känsla av att han inte själv valt att inte komma hem var faktiskt tydlig.

I går morse när Karl gick upp på toa tidigt låg han på mattan i massagen/provrummet och där brukar han aldrig ligga, största delen av dagen i går låg han inne och sov på lite olika ställen, hans beteende i går var annorlunda.

Vi gosade mycket med honom och i natt sov han med oss och även idag har han varit liksom lite extra tillgiven, precis som han vill säga- förlåt att jag gjorde er oroliga..😙

Det blev en mysig dag på verandan i går.

Lotta kom och provade sina outfits inför torsdagen, så fin, hon passar enormt bra i cerise/rosa.

Mysiga kunder, några stannade på kaffe😀

När jag stängt för dagen blev det utepyssel.

Jag planterade om våra tomatplantor och hoppas nu att de ska växa till sig, jag grejade med lite av varje och Erika och Oskar blev ett trevligt inslag under kvällen. 

De hjälpte oss att plocka ihop lite ytterligare till brasan.

Möjligheten att just elda det som är kvalitativt känns bra😉

Det blev en fantastisk solnedgång och när jag vattnat allt ute och kycklingarna var inbäddade med värmeslinga hos sin mor gjorde jag och darligen kväll, vi somnade vi båda nästan direkt och vår fina älskade kisse låg mellan våra fötter😘- kärlek.. 

Idag har jag jobbat på ett sedermera blåsigt Risängen, dagen har varit helt ok förutom vinden som drar med sig grus och annat som slits ur kontainerna.

När jag kom hem bar jag in det jag handlat, kokade blomkål och pussade på darlingen som idag var hemma innan mig.

Vi har fixat lite med kökslådorna, tömt och rensat och det tog sin tid.

Jag har bokfört lite och nu när jag bloggat klart ska jag ta ett bad innan det blir sängen.

Hoppas ni haft en fin dag, ser ännu en vacker solnedgång- underbart.

Må så gott mina kära läsare, på återhörande.