Måndag 28/2

I morgon vänder vi blad och går in i årets första vårmånad -välkommen MARS 😎

Livet i Grimmhult- livet här och nu, lite uppdatering..

Idag fick hönsen en riklig luxfrukost, ni vet det där lilla extra som man ger dem man bryr sig om då och då - idag blev det äpple, vitkål, rårivna morötter och knäckebröd😉

De får alltid något extra var dag och de kommer nu när man pratar med dem, så gulliga.

Idag blir det Risängen för min del och kvällsarbete, hade sovmorgon i morse 05:30, en sådan lyx att starta veckan med🤪

Helgen har varit bra, jag har till och med hunnit koppla av..

I går var det hjortjakt i Skäggatorp hos min bror, jag valde att stanna hemma och greja med lite allt möjligt som jag kännde var "viktigare".

Inget djur nedlagt men en härlig dag i solen, inte heller så dumt tyckte både Antti och Karl.

Jag fixade med lite torr tvätt, gosade och lekte med Peaky. Han blir lite mer hemtam för varje dag och vi ser att han längtar ut men det får allt gå några veckor till. Ca 4 veckor sägs det att de ska vara inne innan och det kan nog vara klokt. Första gångerna han ska vara ute får bli dagar då vi är hemma och kan vara med ute i den mår det går att hänga med.

Det var ju en strålande dag och hönsen njöt i solen.

Jag gjorde rent till dem och lade in nytt spån, 4 ägg även idag, helt perfekt då vi förbrukar ca 2 per dag så då blir det ju över till både sockerkaka och pannkaka😋

Knut gol till och från under eftermiddagen, om det var vädret eller revirsgalande eller ren skär lycka har jag ingen aning om men jag tror de trivs och har det så bra höns kan ha. Även de ska få mer frihet snart när snön är borta, då ska de få tillgång till trädgården då och då.

Jag var på Kvantum i Skövde och handlade åt mor och far, åkte till Solbacken som var just soligt, städade och läget där var som vanligt.

Ett besök på Mediamarkt och inköp av en söt liten ny perkolator. Så fånigt men allt som är lite mindre än standard kan jag bara inte låta bli. Klokt kanske hade varit att köpa en normalstor men inte då...den lilla var dessutom 200:- dyrare hur nu det kan vara möjligt😮..

Väl hemma blev det kaffe och en chokladbit och soffläge i uterummet- 22 grader även idag och ja, så njutbart. 

Darlingen kom hem och ville ha en kopp, vi planerade lite att vi behöver gardinstänger och någon gardin därute för att stoppa lite av solens strålar för det kommer bli hett där snart.

Lite annat som ska till, första våren här, ska kika över allt det där som man vill ha, krukor vid entrén mm, är ledig i morgon och ska besöka Hjo, min vän Marie, butik Stila och hem & Hobby..

På eftermiddagen kommer Folke och Heidi, de ska sova över- MYS 🤩

Lite planering inför Påsken, det blir ett 45-års kalas med tema och helgen innan dess ett 50-års kalas, så roligt, äntligen lite partyn..

Min vän från långt om länge Malin från Tidan och hennes sambo kom på kaffe i går och vi kunde sitta i uterummet fram till 18-tiden, då var det 15 grader och det kändes lite kyligt.

Så roligt att ses igen , många år sedan nu.

Tidigt blev det i säng, faktiskt skönt att lägga sig tidigt. 

Knut gol vid 4.tiden första rundan och Peaky hade ett lekrace samtidigt, älskade djur- somnade om och vaknade till larmet på mobilen.

Ny vecka, ny månad- underbart😀 önskar er all en god start..

Livet här och nu är allt riktigt bra!