17. jan, 2022

Kaos i trädgården

Mark Knopfler håller mig sällskap just nu, han är mäkterligt duktig- lyssna på Piper to the end, Haul away, Lights of Taormina och njut😋 en sådan njutbar avkoppling, precis vad man kan behöva då och då.

Första dagen hemma i väntan på fortsättningen.

Karl har tagit ett test idag och jag fick med mig mitt hem och ska lämna det i morgon bitti, provtagningens inbox var full när jag kom 10:45.

Träffade en utav mina kollegor på Risängen där.

Det har varit en vädermässigt fin dag men svinkallt.

Jag skulle fylla på småfåglarnas korg med talgbollar i morse, jösses, det blåste svinkallt, brrrr😮 men så härlig aktivitet det blev en stund senare, fullt med tjattrande fåglar av lite olika sorter.

Stekt ägg och kalkonbacon blev det till frukost i morse och såklart min goda juice som nu under denna säsong består av apelsin, mandarin, grape, lime, citron- ingefära, gurkmeja och blomsterhonung.

Karl kände sig risig så han vilade både före och efter frukosten.

Jag vattnade våra växter och gjorde mig klar för att åka in till Skövde och fixa mig ett test.

Väl tillbaka hemma satte jag på en maskin tvätt i väntan på att darlingen skulle komma tillbaka efter sin trip till Tibro för att testa sig.

Solen har ju visat sig idag och den ligger på huset mest hela dagen, så ljust och fint det blir härinne och det har jag stort behov av nu känner jag.

Jag stack ut näsan på den stora verandan och fick se massor av grenar som den hårda blåsten i natt har orsakat, kaos i vår trädgård då ett träd har halverats och det blir att ta ner hela så småningom.

Vår mjölkpall har återigen blåst omkull, vi hann aldrig förankra den och inte trodde jag att det skulle så snart inpå blåsa lika eländigt igen😲

Fullmåne i afton- den har verkligen tagit sin plats på kvällens mörka himmel som några timmar innan var fanstastikt vacker så även i kväll.

Idag har jag varit i kontakt med några av mina kollegor för att höra efter hur de mår, saknar både dem och jobbet🙂

Det blev ingen älgstek anrättad, det får bli morgondagens mission, det blev rester till lunch och pastasoppa nu i kväll.

Jag rörde ihop mina vanliga limpor, det var längesedan nu, första gången sedan vi flyttade hit, fick ju lite tid över😉

En sväng med damsugaren fick det bli, ja det var något eftersatt, i solens sken idag insåg jag det😀

Signe som löper är något förslöad och jag fick locka ut henne på en kylig promenad, väl ute piggnade hon till.

Beställde lite citrus och grönsaker på ICA-Tibro och ska hämta detta i morgon, det blir morgondagens utsvävning ja förrutom att lämna mitt test.

Får se läget hur Karl mår i morgon, han var betydligt piggare nu i kväll så med lite tur blir det inte värre för honom, han har ju så nyss varit sjuk så kanske det hjälpt till något.

Telefonen har gått varm stundom på alla "kanaler" oerhört tacksam över att ha så många som bryr sig och undrar hur man mår😋 en stor varm kram till er alla som finns där och bryr er om..

Tacksamhet är nog rätt ord för vad jag känner just nu när jag sitter här och begrundar nuet, så viktigt det är att reflektera och se/känna efter vad man har och vad som är viktigt och vet ni, det har ingenting med pengar eller status att göra alls utan helt andra saker, visst hjälper pengar till men det är en extra bonus enbart.

Med detta rundar jag av här och nu och önskar er en fortsatt fin kväll och hopp om att få sova utan någon gubbe i måne som störande moment😉