11. jan, 2022

Helt ovetandes.

Denna söta skönsjungande lilla krabat är helt ovetandes om allt som hör omvärlden till, just nu skulle man nästan önska att man var en liten syrsa😀

Vi har hört den länge, ända sedan i somras då den "flyttade in" och de första månaderna spekulerade vi i om det verkligen kunde vara en syrsa eller om det var något annat som framkallade detta läte.

Vi kollade brandvarnare, laddare, element, allt möjligt för faktum var att ljudet flyttade sig från de olika utrymmen som finns på Risängen för personalen.

Men när det blev vinter koncentrerade sig ljudet till den ena toaletten och det är där den bor i eller bakom ett större väggfäste bakom elementet och där är det ju ökenhetta😎

Ove var nog först att se den och i förra veckan såg både jag och Bella den och vi lyckades fota den, ja inte bokstavligen alltså som ni förstår😉

Vi har Googlat på dess livslängd, under vilka förhållanden den kan leva och överleva och uppenbarligen har den ju lyckats få i sig vad den behövt för att leva där den gör.

Lite mandarin och apelsin har jag gett den och sallad. Vet inte om den har ätiti av den alls, men det är ju svårt att se då den är så liten och det märks ju inte direkt om den tagit en tugga🤩

Jag verkligen älskar djur, när jag blir stor ska jag ha ett eget zoo, en djurfarm och en..🤪

Vi sitter och tittar på kycklingar, gäss, kalvar, sälar, piggsvin, hundvalpar, hönor, kycklingar, uttrar...jag vill ha alla och en älgkalv och...

Flisan hittar massor av gulliga klipp och visar Karl vad jag vill ha när jag fyller år😀

De ska heta Göran, Berit, Rune, Bengt, Doris, Bertil, Ragnar, Tony, Rut, Lars...

Man måste få drömma lite ibland, eller hur.

Idag har jag jobbat på Risängen och så även igår.

Det har varit två lugna dagar och det är rätt så skönt ibland då man hinner med det där lilla extra eller hinner ikapp med annat.

Darlingen åkte ner till Trelleborg och blev kvar där till idag, jag och Flisan hade en lugn kväll och vi kom isäng tidigt.

Signe sover ju hos mig/oss på nätterna och vi sover alltid med öppet fönster och inatt var det något djur som strök runt husknuten och det genererade att Signe flög upp från sängen och skällde högljutt vid två tillfällen.

Det slutade mad att jag stängde dörren så jag fick sova.

Resultat av det blev att jag försov mig😲 för mobieln låg på laddning utanför.

Jag vaknade och lyssnade på det svaga ljud av trafik från 49:an och insåg att klockan var nog mer än 05, 6:54 och jag insåg att jag försovit mig.

Ingen ide att stressa upp mig utan jag messade Bella och Ove, åt en macka och gjorde mig klar.

Alla har vi lika rätt att ta plats i vårt samhälle och på alla allmänna vägar M E N en stor frustration är det med dessa långsamtgående fordon typ A-traktorer särskilt stunder när det är massor av trafik och det ringlade en lång orm i ca 30-35 km/t från Hjo-rondellen och ner till trafikljuset vid Toyota, där löstets proppen upp😮 tror att det inte var enbart jag som hann och tänka tankar som var lite sådär mörkgrå/svarta..

Karl kom till Risängen och sa hej innan han åkte hem.

Jag var hemma strax efter 17, Karl lagade middag.

En lugn avkopplande kväll, skönt.

Önskar alla en fin kväll😋