Torsdag 2/9

Ett måste- jag ska bli lite bättre på att inte tänka- DET GÅR ÖVER👍

Jag blev ju återigen stucken av en ilsken geting, det är horder av getingar på Risängen och flera av mina kamrater har blivit stungna och fått mer problem än "vanligt".

Jag fick ju ett för ca två veckor sedan och då på undersidan av överarmen, detta resulterade i en typ lårkakaliknande stor fläck som iritterade bra länge och kliade som attan. Bettet då kändes som nu, nästan som en stöt.

Att köra maskin med handskar fungerar dåligt och den kraken "bet"sig fast.

På kvällen blev jag sämre och ombads åka in direkt.

Karl körde in mig till jouren, tur det att jag fann mig att åka in.

Nu idag var jag på apoteket och hämtade cortinson och allergitabletter som jag ska ta veckan ut samt en spruta och tabletter att alltid bära med mig🤔

Har aldrig överreagerat så innan och läkaren sa att detta kan vara tillfälligt men här tar vi inga risker.

Har heller inte fått många stick innan i livet, men två på så kort tid och i denna tiden på året när de är extra giftiga så blev det så här tyvärr, hoppas ni klarar er 🙂

I dag har jag inte orkat arbeta mer än ett par timmar. Jag och Gunzan hade två gröntkort utbildningar mellan 12-14 sedan åkte jag till Risängen och pratade med Ove. Jag ska arbeta på lördag om jag är mer kry, det hoppas jag allt och då får det väl bli i rymddräkt🤪 om inte vädret kyler sig en smula.

Efter det ble det kaffe, glass och mys med lille Folke som varit hemma för lite snuva.

Det var mysigt och han tjatar om morfars buss.

Tidigt i morse kom det ett sms då Folke tjatat hål i huvudet på sin mor att rita just morfars buss och viktigt var med släpkärra🤭 älskar denna lilla krabat som bara babblar oavbrutet om allt "viktigt".

Tog vägen via vårt nya på hemvägen och åt lite plommon och björnbär, det känns bra här och vi kommer att älska det.

När jag kom hem började jag att plocka ur några krukor, vädret var ju underbart och helt perfekt för lugnt utepyssel.

Innan vi åkte in till jouren igår så var ett supergulligt par här som skulle kika på huset att hyra efter oss och de blev störtförälskade i detta hem så idag bestämde de sig, ja redan igår när de var här faktiskt 😜

😉 och det känns underbart att de kände som vi, för detta hus och ställe ÄR en oas men som sagt svårt att bedriva verksamhet så långt ute från större väg.

Fick ett mycket glädjande PM från min körledare i går att nästa onsdag börjar KÖREN🤩

Strax ska jag lägga mig i soffan och vila lite, Signe och Karl är på hemväg och det blir enkel kvällsmat- vårrullar, det är gott ibland.

Läste lite om detta med bålgetingar, vi har ett bo här ute i ett stort träd som vi passerar var dag ner till våra bilar- de sitter ett gäng ovanför vår ytterdörr varje morgon.

De är ju fredliga och äter andra getingar och tack vare dem har vi faktiskt inga andra getingar härute så jag ska be Ove på risängen att se till att få dit sådana i stället- det kanske kunde vara en lysande idé tills nästa sänsong 😉

Hej hopp, trevlig kväll får ni ha.

I morgon ska vi på en spännande middag btw😀

Hörs vidare under helgen.