Onsdag 7/4

MAT! 

Jag älskar att laga mat, jag älskar att äta- Karl säger att jag verkligen gör själ för detta med att vara livsnjutare (älskar ju massor av annat också..😋) och mat är ett stort intresse för oss båda, att det ska vara kvalitativa råvaror och vi har en relativ sund kosthållning.

Visst har vi båda en viss övervikt som vi släpar runt på MEN det jobbas på, i allafall lite då och då. Det ska bli ordentligt när lusten infinner sig för detta med att minska sin vikt och ev börja träna på än det vis det månne vara så måste lusten finnas annars är det som att sluta röka, man vill inte och det funkar några dagar MEN sedan är man nere med fingrarna i chipspåsen och letar fram den där chokladkakan som man trodde man glömt vart man gömt den- haha, känns det igen?🤪

Lite kort om kvällen i går..

Min älskling hade varit hos barberaren och skägget var trimmat och frisyren tillfixad, så snygg så hjärtat slog ett extra slag när vi möttes på gårdsplanen😉

Det sägs ju att kläderna gör mannen men där håller jag inte riktig med, förvisso ligger det en del sanning i det men jag tycker att ett välansat skägg och snygg frisyr är A & O!😎

Jag lagade till en underbart smakrik, färgstark soppa. Vi åt, fixade en del småsaker och såg på Sorjanen- den finska krimserie som vi började titta på för ett tag sedan.

Kvällen blev inte så sen, vi brukar vara i säng runt 22😀

Min kollega blir hemma resten av veckan så jag får vackert vara i butiken.

Idag har det varit mer att göra och jag har prismärkt det nya märke vi fått till oss TOM TAYLOR- välkommen in och kika på det, fräscht program för alla er som älskar blått..

I morse när min älskling åkt till jobbet bakade jag bröd och gjorde shot. Tänker delge er detta receptet som blev rikyligt bra.

KIWISHOT! ca 1L

5 stora KIWI skalas, delas och körs i mixer eller med stavmixer

2 stora APELSINER skalas, delas och ner med dem 

pressa saften ur två LIME och två CITRONER och häll ner saften

tillsätt 3- 4 teskedar mald INGEFÄRA och 1 tesked GURKMEJA

ca 1/2 dl flytande HONUNG

Låt allt blandas någon minut.

Låt er väl smaka!

 

Soppan i går kan vi kalla Annikas färgglada vitkålssoppa och här kommer ca recept på den.

Jag skriver ca för detta med att måtta är lite svårt då jag "bara" häller i..

Det ni behöver är:

Smör och rapsolja

Vitkål

Gul lök

Mörötter

Purjolök

Paprika (röd)

I burk cocosmjölk

Oatley matlagningsgrädde

Ajvar (mild)

Tomatpuré

Grönsaksbuljong

Vitt vin

Gurkmeja malen

Ingefära malen

Salt /peppar

 

 

Ett litet eller ett halvt vitkålshuvud strimlas fint

En purjolök och en gul lök hackas och fräses i smör och rapsolja.

Strimla paprikan och ner med den i löken.

Tillsätt ca en matsked tomatpuré, ca en matsked grönsaksbuljong och två mastskedar Ajvar.

Häll i vitkålen och fräs runt allt tills kålen mjuknat.

Ner med ca en mastked sirap, ingefäran, gurkmejan, salt och dra över några varv med svartpeppar (malen) och vinet ca 1 dl. 

Låt allt puttra ca 5 minuter och häll sedan i en burk cocosmjölk och va 4 dl matlagningsgrädde.

Låt allt koka/sjuda till morötterna blir al dente.

Till detta serverade jag en klick lätt cremefraiche paprika/chili

Vill man ha detta HELT VEGANSKT hoppar man smöret och använder enbart rapsoljan och det finns ju även fina växtbaserade alternativ som cremefraiche🙂

Ett grovt bröd till detta. Jag bakade min yoghurtlimpa som jag tidigare skrivit receptet på. 

Vill ni ha det så kan jag skrive ner detta igen för er som är nya läsare.

I kväll när jag kommer hem värmer jag resten av soppan och så blir det nybakt bröd till den idag😉

Min älskling ska få en försenad påskpresent då den hade en viss leveranstid..

Nu ska jag runda av här och plocka lite med div innan det är dags att bege mig hem till hemmet och mannen som fyller mitt hjärta med enorm kärlek.

God em/kväll!