Lördag 2/1

2. jan, 2021

Årets första blogg😀!

Vi har väl alla världen över välkomnat detta nya år 2021- med hopp om bättring av läget generellt.

Vaccin är på väg och kommer för många kännas som "räddningen"..

Jag och min älskling är i flyttartagen och natten till idag sov vi sista natten på Lövåsen.

Vi har levt spartanskt den senaste veckan, inga bekymmer med det, vi kan bo vart/hur som helst med varandra- med kärlek och humor kommer man långt 😉

Hur har det nya året börjat för er?

Vi har haft en bra start utifrån det rådande läget.

Köpemat-pizza och Sibylla då hemmet packats ner undan för undan så våra nyårslöften sprack TOTALT redan dag ett🤪

Nej då, vi hade inga nyårslöften och vi vet att denna kosthållning är inget för oss men blev ett "måste" nu för enkelhetens skull. I kväll flyttar vi tillfälligt in hos familjen Granfors och då blir det mer ordning på både mat och vila.

Jag är på jobbet/butiken idag och Karl är kvar på Lövåsen och grejar. När jag slutat idag åker jag dit och vi ska städa klart och packa det sista som alltid är mer än vad man tror.

I  morgon träffar vi hyresvärlden och lämnar nycklar och tackar för oss.

En vecka kvar, sedan får vi tillträde till vårt nya recidense🤩 vi längtar massor!

Där kommer vi att starta med att fira Heidis Carl som fyller 30 -12/1, vi dukar upp i grillstugan med plädar, ljus, vilt, vin och öl- kan det bli en bättre start? Knappast!

Det blir några flyttlådor med såklart till kök och annat och på söndagen 10/1 kommer Björn att hjälpa oss samt Karls syster Ann-Katrins dotters son Oskar att göra det stora racet, misstänker att det blir några till som vill vara med och hjälpa till😉

Camilla är ledig som det ser ut så även hon kommer att förgylla den helgen..

Förra veckan var jag på Risängen ett par dagar, jag fick sight-seeing där och det borde alla få av alla anledningar. Människan är slösaktig, så även jag och jag fick mig en enorm tankeställare. Visst köper jag en hel del på loppis, sorterar mina sopor, köper inte mängder av någonting bara för att ha sedan eller för att det är bra att ha eller för att det var billigt eller... nej men jag blev nästan illamående av den groteska massa av sopberg enbart Skövde genererar på bara två veckor.

Vi tog en tur till värmeverket..jösses, jag stod där och gapade med öppen mun som en fågelunge när den enorma klon greppade soporna ur "helvetesgapet" vidare till en förbränningsugn för att eldas och bli energi, hela sophanteringen- ett enda stort regelverk recykling👍

Nyårsafton spenderade jag och min älskade på Lövåsen.

Vi packade och körde saker till Fagersanna, vi handlade lite på ICA som jag tillagade som nyårsupé.

Vi skrattade åt allt, vi hade i tanken en ett helt annat nyårfirande och Karls sa att det får bli när vi flyttat in. 

Det blev en mysig afton i allafall, vi hade ju varandra och vår första nyår tillsammans. Inte bara ett värmade sms utan närheten på riktigt detta år😙

Iförda pyjamas och ytterkläder tog vi med oss en flaska bubbel och gick ner till sjön. Signe var med såklart.

Många hade redan kört i gång med att skjuta upp raketer, stora fina och de lyste upp sjön. Månen vart ju full dagen innan och det var stjärnklart så all annan extra belysning som pannlampa blev överflödig.

Vi tände ett par rislampor som vi skickade iväg, vackra att se på och strax efter kom det ett flertal upp i den mörka himlen.

Personligen tycker jag att detta med nyårsraketer borde slopas då djur blir rädda, folk skadas mm, visst är det vackert att se på men verkligen något vi alla kan vara utan när man vet vilka konsekvenser de skapar.😥

Ring klocka ring- ring ut det gamla och in det nya..2021- PLOFF och SKÅL min älskade!

Vi gick hem strax efter 12-slaget och drack ur resten av flaskan i glas hemma.

Ramstein och bubbel avslutade den kvällen och vi somnade i varndras armar i sängen såklart🤪 och så började vi det nya året.

I går körde vi grejor till Fagersanna, var hos Björn och hämtade fler kartonger de hade sparat, hämtade pizza i Hjo, kikade klart på en westerfilm och somnade som bebisar strax efter 22.

Kvällen blir hos Folke när allt är klart, det ser jag stort fram till.

Önskar er alla en forsatt trevlig helg!