19. aug, 2020

Ost &vin i skymning!

DET REGNAR!🤭 

Ja, äntligen regnar det här i Skövde men inte i Hjo.

En väninna hörde av sig, hon är i Brevik och badar, det är strålande solsken och jag är oerhört tacksam för det då jag INTE tog in alla kuddar/dynor och filtar i sofforna 🤪 kanske till och med hinner hem innan regnet..

I går när jag kom hem efter jobbet åt vi kvällsmat jag och Karl. Signe var inte det minsta intresserad av vare sig kvällsmat eller att jag kom hem eftersom hon fått en rådjusskank.

En koltrasthona flög in genom vår altandörr som för det mesta står helt öppen när vi är hemma, hon landade omtöcknad vid Signes vattenskål. Karl tog varsamt ut den stackars skrämda fågeln och satte ut den i en tuva. Jag höll koll på henne och slutligen flög hon iväg.😙

Karl var trött efter tidig start, vissa dagar åker han ju rätt så långt med eller utan kollegor och klart att det blir sega dagar för honom. Detta innebar att han kom i säng en timma innan mig.

Jag satte mig ute. Signe hade lagt sig hos Karl, hon har verkligen fäst sig vid honom fullt ut🤩

Fridfullt och stilla- syrsorna höll mig sällskap, ett glas rose och lite ost blev en fin avslutning på en varm sommardag.

I morse var det frukost vid 6-tiden. Karl skulle ner till Kalmar på jobb och när han åkt gick jag ut och kikade till tomaterna och plockade undan lite torr tvätt.

Signe har mått dåligt under natten ett par tillfällen, det var magen som reagerade på benet hon fått.

När de vanliga morgonbestyren var avklarade var det dags att bege sig in till Skövde ch idag tvärvägrade Signe, jag fick bära henne till bilen.

Varför hon inte ville åka idag beror troligvis på att hon helt enkelt inte mådde bra. Hon åt frukost i morse iallfall och behöll det🙂

Relativt tomt på folk i stan idag och åska och regn har varit på besök.

Heidi och Folke kommer ut till oss i em/kväll och ska stanna tills i morgon😙

Kanske även ni njuter av att det blivit något svalare och lite friskare luft.

Trevlig kväll önskar jag er kära läsare.