18. aug, 2020

Lockande tillvaro

Sommaren fortskrider ännu ett par dygn men snart ser det ut som att det ska bli mer ordinära sommartemperaturer och regn, för min del känns det helt ok😎

När jag kom hem igår rensade vi ibland hyllorna i kylskåpet. Karl hade redan förberett och vi värmde soppa och pasta samt lite köttfärssås som var kvar och det fanns två olika sallader. Måltiden blev en fröjd tillsammans med SUR-RUT knäcke och en klick örtsmör som var kvar sedan i lördags😀

Jaga, aldrig någonsin trodde väl jag att jag skulle följa med Karl och sitta i jakttorn och kika efter vilt men så blev det faktiskt i går.

Vi har pratat en längre tid om att Signe skulle uppskatta att få följa med ut och jaga.

När jag väljer att äta kött är det vilt som gäller så från skog till tallrik tänkte jag att Karl kan få visa mig hur det går till då jag vet att han är en godhjärtat person med gott omdöme.

Det var en ljummen fin kväll och Signe förstod direkt vad som var på gång när Karl bytte om.

Så kul att se hennes beteende, så tydligt 😋

Karl gick ut och sonderade terrängen, han såg en räv rätt så omgående så vi satt kvar i bilen.

Jaktornet låg en bit bortanför ett gärde och Signe fick ligga kvarn bilen tills ev ett djur var tillryggalagt.

Det dröjde inte länge förrän två harar och några rådjur kom i vår närhet.

Alla som känner mig vet att jag är en enorm djurvän och räddar allt som går mm och själv trodde jag att jag skulle ta mer illa vid mig att vara med och uppleva det jag gjorde. 

En "spets"bock blev bytet och visst kändes det😥 

Bonden tog emot oss, djuret togs omhand, vi var sent hemma.

Trötta såklart men allt kändes bra även för mig🙂

Karl hade lite efterfix vid hemkomsten och Signe släppte honom inte ur sikte. Hon följde honom som fotboja och när han klev in i duschen så lade hon sig på mattan i badrummet🤭

Nu har deras band knytits än starkare och Karl sa - ja du Annika, nu är Signe "min" hund😉

Det blev lite gott vin och jag skar bitar av den underbara ostar vi köpte dagen innan. Vi kom i säng strax innan midnatt och somnade nog alla tre pang boom.

Karl gick upp tidigt imorse, jag valde att ligga kvar. Strax efter 8 vaknade jag och snodde runt med allt från frukost till damsuga/småstäda.

Jag lämnade Signe hos Folkessons och nu kröp den lille gossen fram till mig i  morse och ville upp😙 kärleksleverans i massor av pussar fick det bli.

Värmen håller i sig och nu  kvällstid känns det rätt så behagligt. 

Dagen har varit givande med rara kunder och ett besök av Folke och Heidi. 

Det ska bli skönt att få njuta av kvällen i det ljuvliga hemmavé🤩

Karl har hämtat "sin" hund nu mer kallad Jägermeister🤪 jag misstänker att hon blev överlycklig. 

Heidi berättade idag att när Karl hämtade Signe i går så visade hon sin fullständiga lycka när han kom och idag blev det nog än mer intensivt😋 

Jag ska njuta av lugnet och kvällen, hoppas ni gör det också. 

Augustimörkret kryper närmare var kväll nu som alltid vid den här tiden på året men den här gången känns inte ens det negativt.

Med tända ljus, ljudet från syrsorna och andetagen från mannen jag älskar gör att mörkret genererar ett välbehag och lugn😙 sinnefrid..

Godkväll mina vänner och på återhörande!