19. maj, 2020

Följer solen..

Kommer jag slutligen bli van vid alla dessa vackra solnegångar så jag inte kommer att reflektera över dem? Knappast troligt..😲

Har möblerat om som ni vet och har ett litet sidebord som matchar perfekt med mitt köksbord, det har jag ställt vid fönstret i solnedgångsläget och nästan varje kväll är så oerhört vackert.🤩

Alla färger som utspelar sig om kvällarna är kraftfulla och pigmentrika. I förrgår var det ju ett kraftigt regnväder och då var det lila/blått i iloka nyanser och nu när kvällen är klar är det gult/orange som kommer att nyanseras i...

När jag kom hem efter jobbet i kväll valde jag att följa solen tills jag inte kunde nyttja den mer på min tomt. Sagt och gjort. 

Först blev det träbänken vid ena granen och därefter flyttade jag fram en stol på framsidan där solen visade sig mellan träden och slutligen ett kort ögonblick eller två på min lilla veranda. 

Camilla stannade kvar hos mig i går och vi hade en mysig kväll med tjöt och allt ni vet som väninnor gör när det ses 🤭 dock körde vi den nyktra linjen eller slanka så inget vin eller chips. SÅ rediga var vi hehe..

Sovmorgon är ju överskattat så vi vakande vid 7 tiden båda två. Signe knödde som vanligt och ville ha uppmärksamhet och undrade varför vi skulle gå upp..

Frukost och lite plock, dusch och naglefix. Därefter åkte vi in till Skövde och hälsade på Elise dit hon flyttat. Hon bjöd på kaffe och jag lämnade Signe där. 

Skjutade hem Camilla, därefter ner till jobbet. 

Therese var på plats och vi drack kaffe och hann prata igenom lite ditt och datt.

Lusten försvann och jag kände mmig "lam", inte alls roligt mellan varven att bara jobba ensam och fixa allt sjäv..urk, supertrist- hoppas verkligen detta rådande läge återgår till något som kan likan det normala inom en framtid som är rimlig.

Jag åt lucnh och därefter kom det lite jäklar anamma. Jag röjde undan och blev nästan klar med det jag tänkte som en etapp 1 och i morgon kommer då givetvis del 2.🤪

När jag låst butiekn hämtade jag upp Signe hos Elise. Jag åkte hem i ett vackert landskap med en sol som var på nedgång. 

Rapsfälten låg knallgula i kvällsolen och jag fick lust att stanna och bara rusa ut och lägga mig i allt..

Vid hemkomsten band jag Signe i sitt utek0ppel med lång löplina och själv hällde jag upp ett halvt glas rosé och satte mig på min träbänk i solen på baksidan. 

Lugnt och fridfullt, bara fåglarna som var aktiva i träden runt om. Signe lade sig brevid med nosen i vädret🤩

Jag flyttade fram och sedermera gick jag in och åt lite kvällsmat som idag bestod av ett ägg och en hård knäcke med smör och kaviar.

Vi gick en längre runda jag och Signe, så fridfullt det är här vid sjön, på Lövåsen, i denna delen av världen, känner tacksamhet..

Nu när jag bloggat klart ska jag gå ut och tända kvällsbelysningen innan jag gör kväll och lägger mig.  Ännu en dag att lägga till handlingarna i livets arkiv.

Lill-lördag i morrgon och dessutom partkväll om man nu vill, det är röd dag på torsdag så det kan ju bli/vara uppesittarkväll om så önskas..jag önskar mig det🤭

Hoppas ni haft en fin dag/kväll- godnatt mina kära läsare.