17. maj, 2020

Magiska himlar..

Västra götaland- hemma igen!😀

Vet att allting påverkas just nu, trafiken har verkligen klingat av. Min väg hem från Linköping idag tog inte mycket mer än dryga 2 timmar. Fri väg.

 

De flesta sträckorna hade jag inga bilar före mig. Sammanlagt mötte jag betydligt fler bilar än jag hade framför mig, måste erkänna att jag uppskattar dessa tomma vägar och visst kommer statistiken av trafikolyckor minska drastiskt, inget ont utan det för något gott med sig.😋

Vädret liknar ett så kallat Aprilväder, ömsom snö/blåst/hagel/regn/sol, att det är mitten på maj verkar inte moder natur ta någon som helst hänsyn till utan hon lever ut som hon vill och fångar in oss i en hård omfamning av frustration då vi fortfarande inte har hängt undan våra vinterjackor..men, det kommer värme till oss under veckan.😎

Just nu när jag sitter vid mitt fönster i stugan ser jag hur det friskar på i nästintill kuling i vindbyarna, vi kom in från kvällspromenaden för 45 minuter sedan och skönt att vara inne nu. Vita skummande vågor rullar där ute på sjön. 😲

Heidi och lille Folke är kvar här hos mig, Carl åkte hem och har skulle greja lite hemma. Just nu äter han banan och kinkar lite, han är trött och ska snart få lägga sig i min säng. Vi ska sova och mysa ihop och med lite tur sover han lika bra hos mig som han gjorde sist- hela natten.

När jag anlände hemma i eftermiddags så var det skönt på altanen. Stora mjuka moln i olika färger rörde sig snabbt på himlen.

Mitt fina vindskydd gjorde verkligen nytta, en kopp kaffe i solen gjorde susen efter än ett par timmar i bilen.🤩

Det blev middag vid 17, jag kokade fisk och rotfrukter. Vi hann äta innan prinsen vaknade, jag såg hans lilla skalle kika upp från min säng när jag svalt sista tuggan.

Jag åkte till macken strax bortanför mitt och tvättade av bilen grus och damm efter min östgötatur, den for ju även runt på diverse grusvägar här innan i husletandet åt Anja.

Den blev inte större min Fiat Punto men ren.

Ja, jag har köpt en annan bil. Min älskade Chrysler blev jag tvungen att lämna in i byte, det skulle kosta allt för mycket att laga den då bara detta med airbagen skulle kosta 11 tusen, så det blev ett farväl och en annan färdkamrat- lilla KOZ!

En rask kvällspromenad med djuren och barnvagnen med gossebarnet i, Heidi höll inte täten idag, det gjorde jag.👍

Vi hann in innan det blåste upp och regnet kom, himlen är oerhört vacker nu, den är mörk och färggrann, det ser ut att klarna upp vid horisonten.

Det är dags för lillplutten att nattas, Heidi får ta del ett nu så ska jag göra kväll för egen del.

Har ni haft en bra helg? 

I morgon är jag ledig ytterligare ett dag, jag har en del saker på min att-göra-lista, att så i mina pallkragar har ännu inte blivit av men med tanke på temperaturerna som är fortfarande nattetid så gör faktiskt inte det någonting alls.

Vilka fantastiska himlar, rent sagt magiska. Den nu i kväll har skiftat snabbt i intensiva färger i ett hänförande skådespel, varje kväll är det olika nyanser och lika hänförande vackert😘

 

Godnatt och sov så gott alla fina människor.