Lördag 9/5-söndag 10/5

10. maj, 2020

Regn och blåst, 😮 just nu kunde det varit oktober men klart att det är sådant här väder även den här tiden på året. Tisdag-onsdag hotar de med snö..mina morötter ligger fortfarande i påse i fröform och en del annat som jag tänker påta ner i mina planteringslådor till helgen för då hoppas jag “faran” är över.

Igår hade jag en trevlig liten tillställning med mina fina ungar med respektive och självklart min bättre hälft Camilla men innan dess.. en lip och otursdag.

Ledsen och illa till mods kände jag mig när jag vaknade😥  fixade frukost till mig och Signe. Vet några orsaker till detta, en del kan jag lösa, annat inte utan endast tiden får reda ut det. 

Jag bestämde mig för att åka in till Hjo och handla så det var avklarat, sagt och gjort och 45 min senare var jag hemma och det mesta upplockat.  

Vädret var underbart och jag kände en tacksamhet i det så jag kunde göra i ordning på baksidan igen och dessutom använda de fina markiserna. 😎

Kaffe och fräknar blev det i soffan samt mys med den varma lilla taxen som bredde ut sig allt hon kunde i soffan i solen.

Jag älskar ju att gå barfota och går barfota mest hela året inne och sommartid ute där det går och givetvis hemmavid. På altanen fick jag en flis i stortån och den var jag ju tvungen att avlägsna.

Sagt och gjort tänkte jag fylla på kaffe och hämta pincett och nål. Hade skiftat min högtalare och satte den större i köket så jag kunde  öka på volymen vill ju ha musik även ute, det blev perfekt, höjde en aning och..

Kaffet hällde jag ut över halva mig, min solklänning blev dränkt och skåpet, bänken mattan golvet...jag stod stilla och såg kaffet rinna ner för mina ben.🤔

Skura, torka, blötlägga klänningen, byta om göra nytt kaffe och slutligen gå ut.

Flisen tog jag ut och lade mig att vila en stund.

Jag gick in ett ögonblick med pincetten och nålen och då hörde jag bara hur det brak till ute på altanen och jag såg blomkrukan flyga ner och det lilla bordet for av altanen. Krukan gick sönder men glasskivan på bordet klarade sig. Signe hade rivit ner detta med sitt koppel då hon såg en kvinna gå en bit bort i hagen nära mitt hus. Vakthund, javisst.😠

Plocka upp porslin, byta kruka, sopa upp jord och insåg efter det att jag fått en ny flis av krukan i tummen. 

Plockade ur den och intog åter ryggläge i soffan.

Min älskade lille Folke med familj var först på plats. 

Massor med pussar och gos såklart och han fick sitta i gräset för första gången och tog sig ner på magläge och drog intresserat i allt gräs. 

Signe intog platsen bredvid och myste med Folke.🤭

Camilla kom och hon hade med sig en present som de samlat ihop till- ett miniväxthus så gulligt och rart.😋

Edvin och Mikaela, samt hennes dotter Alva, Elise och hennes vän Joakim anlände, Eddie och Linda var kvar i Mellerud eftersom hon skulle jobba denna helgen.

 Växhuset skulle monteras ihop och många var behjälpliga och tanken var att jag skulle börja pyssla med maten under tiden MEN  en planka som har ett hörn som sticker upp(  plankorna ligger lite för tätt, de sväller när det blir vått ) detta hörn är just ett sådan fenomen och när jag satt och drack mitt morgonkaffe tänkte jag att jag skulle be min hyresvärd fixa det på någotvis så ingen skadar sig..

Jag slog upp ett rejält hack under foten nära stortån i den tjocka huden och det blödde stora mörka droppar.😥

Ungarna blev väl lite stressade och kom med allt möjligt till min undsättning så gulligt och jag blev omplåstrad och beordrades att sätta mig i köket med foten högt så skulle de andre fixa maten om jag gav lite direktiv.

Allt löste sig såklart och jag ringde min hyresvärd som kom och kikade på plankan och insåg att den måste hyvlas ner och det skall åtgärdas när det slutat regna. 

 Jag lade upp benet på bänken och vi hjälptes åt att fixa fram en smaskig buffe och kaffe/tårta. Fantastiskt väder ute och slutet gott allting gott- foten värkte som attan så det blev ett glas rosé extra istället för värktablett.😉

De övriga åkte hem och Camilla var kvar, vi satt upp en stund men det blev faktiskt inte så sent, både foten och jag behövde vila efter en rent ut sagt bedrövlig dag men där kvällen blev mysig och mycket trivsam trots min skadade fot.

Det värkte rejält, foten var tjock och stel när jag lade mig.

Vi somnade efter lite prat och när jag vaknade i morse hade svullnaden gått ner och faktum är att jag har ett fantastiskt bra läkkött, kan verkligen rekommendera Aloe vera i nästan alla avseende för det var räddningen.🤩

Frukost och kaffe i soffan, n inte bokstavligen men vi tog kaffet ute då det inte mulnat på ännu. Skön temperatur och vi satt nog en timma där och njöt av värmen som uppstod när solen kikade fram mellan molnen, Signe var med oss såklart.😋

En tur in till Hem & Hobby, vi slängde återvinning och därefter blev det belgisk våffla och kaffe på Elins i Hjo. Vi satt kvar länge och bara var..

Skönt att slippa köra i dag, det blir ett dygn till att läka så funkar det säkert fint i morgon.

När vi var tillbaka åt vi lunch och därefter åkte Camilla hemåt och jag satte igång en maskin tvätt, städade och gjorde crunchy. 

Såret har läkt ihop nästan nu, det vätskar sig som sår gör och det ser helt ok ut, så glad för det.😀

Jag har fixat naglarna, hade tänkt ta en dusch nu ikväll men väntar tills i morgon bitti, dumt att blöta ner såret nu när det torkat ihop så bra.

Det blir svinottan för mig imorgon då jags ska vara på jobbet kl 07, då kommer grabbarna som ska byta fönster mm, jag misstänker att jag inte behöver stå i givakt ända fram till 11 då butiken öppnar..

Nej nu ska jag göra kväll och lägga mig hos Signe i den uppvärmda sängen.🤭

 

På återhörande..godnatt!