Söndag 3/5

3. maj, 2020

Ska lägga mig snart. 

Är trött, så där skön trött ni vet när man varit ute större delen av dagen.

Vackra Kinnekulle har förgyllt dagen åt oss- oss är min andra hälft Camilla hehe. 🤪

Underbar utsikt vida omkring så fint. Mängder av körsbärblomster, oerhört vackert.

Jag har jobbat på Kinnekullegården för många många år sedan, det var tider det och jag älskade att jobba där.

Det var massor av folk där idag och undra på det, himlen var nästan blå och rätt så behaglig temperatur. 😎

Vi satt ute och där var det ett bra avstånd och Signe tyckte väl att de andra hundarna var för nära men det funkade rätt så bra. Hon är ju lite surkärring och det har blivit mer så sedan Ada försvann.

En relativt behaglig morgon. Jag satte igång en maskin med lakan som jag hängde ut efter frukosten. Tomaterna “åkte ut” och plantering skulle ske framåt kvällen.

Detta med att rensa min garderob...

Faktum är att om folk rensade frekvent skulle detta fenomen som ofta vi kvinnor råkar ut för när vi öppnar garderoben - att vi inte har något att sätta på oss, det skulle minskas radikalt, känns det ingen?

Ju mindre du har i garderoben desto mer har du antagligen som fungerar tillsammans att sätta på dig om du sparar rätt saker, bra va?

Jag ringde Camilla, jag var på väg och strax före 12 hämtade jag upp henne och vi åkte till Solbacken.

Veckostäd med byta sängkläder mm och Signe strosade i runt i trädgården och myste.

Vi åkte vidare..

Jag intog en utav de lediga bänkarna ute när vi kom fram till Kinnekullegården och Camilla beställde mat. Det fanns en fin 3-rättersmeny som vi tog och jag blev bjuden av min kära vän.🤭

Det smakade bra men fisken var något för rökt om en fisk nu kan vara det, smaken var något överdriven tyckte vi båda.

Men vi slukade allt och njöt av stunden, utsikten och detta att bara vara…

Vi åkte vidare till Österplana kyrka och fick oss lite kultur efter det att vi vilat på filten en timma. Har alltid en filt i bilen så när andan faller på så…

Detta med spontana utflykter utan något planerat, tänk vad jag älskar det- vart åker vi? Vad gör vi nu? Vad känner vi för? Lunch?Glass? kaffe? - detta oplanerade..

Vi drack kaffe en bit bort på ett mysigt ställe, ett stenhus med känsla av Grekland, ja vi skulle ju varit på Kreta nu jag Camilla och hennes mor som fyllde 70 i går, men den resan är ombokad till September och kanske ännu längre bort, det spelar faktiskt ingen roll i nuläget, det reder sig.

Väl hemma planterade jag mina plantor i hinkar, gödslade och vattnade med vatten som stått med viss mängd urin, det är bra för växtligheten.

De hade ju stått ute hela dagen och skulle tas in.. MEN de stank så in i...så jag plastade in dem vid husväggen och de får stå kvar ute för det funkar inte att ta in dem, så ledsamt då tomater är känsliga för kyla så visst är känns det ledsamt - allt jobb antagligen helt i onödan- vill storskrika , men, vad hjälper det? Nästa år får jag ha ett växthus och och pytsa ut dem dagtid tidigare helt enkelt så de inte växer sig så stora inne. ber en tomatbön...😥

Nepp, nu måste jag i säng- Godnatt!