2. maj, 2020

När lillan kom..

Nytt kvartal- sommarkvartalet!

Alltid i Maj månad tänker jag på - När lillan kom till jorden, det var i MAJ när göken gol- och så är det ju, min födelsedagsmånad!🤭

Jag har bytt lördag med Therese, så jag kan vara ledig nästa då tanken är att jag ska ha lite middag för kidsen och de vänner som jag träffar just nu.

 Kikar på väderstatistiken inför nästa vecka och den ändrar sig lite då och nu men det ser ut bli lite värme och sol några dagar.😎

Idag ska jag vara närvarande på ett dop i Varberg- skönt att kunna koppla upp sig..👍

Några dagar har förlöpt sedan jag satt vid tangenterna sist. Valborgsmässoafton bestod av slutplädering av sammanställning av invetering så den ska nu scannas in på måndag till Danmark. SÅ SKÖNT att den är klar!

Jag måste villigt erkänna att den sög musten ur mig och ni som står mig nära vet varför..

På kvällen kom kidsen och några vänner, vi åt potatissallad på svensk färskpotatis och vildsvinskorv från Spännefalla. Tanken var att vi skulle elda lite och gå ut en stund men det hällregnade så det frös inne som det heter.

Det blev en fräsch efterrätt baserad på massor av olika frukter som finhackats och därefter ströddes rikligt med riven choklad över detta och huss in i ugnen!

Glass i stora lass och efter det stod alla i kö till mitt dass- nej då, skojar lite bara hehe.

Camilla sov över och när den lilla nätta församlingen begett sig sippade vi ett glas rosé innan det blev läggdags.

Ett efterlängtat besök hos min frisör Martina var det dags för kl 11 och jag skjutsade hem Camilla som fick förvalta Signe under tiden.

Såå skönt att sitta i frisörstolen, när jag blir rik ska jag tvätta och fixa håret en gång varje vecka, rena rama avkopplingen!

Ögonbrynen fick färg, hårbotten ljusades upp en aning och nu får sommarsolen snart göra sitt på resterande. Vi har en plan och slutresultatet kommer om ca ett halvår tror vi.

Inga drastiska förändringar men jag har sedan 35 år tillbaka haft en stark förkärlek till rött hår, då jag inte har någon som helst tendens till rött i mitt hår så har detta ju funnits på flaska. 

Mellan varven har jag ledsnat, gjort avfärgning, tonat mer bruna, gjort slingor mm men det har alltid slutat med att håret blir rött igen. 

Men nu vill jag testa mer by nature och det ska bli mer ton i ton med mina ögon som är en blandning av grönt/gult och brunt. Om ni frågar mig vad jag är mest nöjd med hos mig själv så blir svaret definitivt ögonen.😋

Och visst är det så att man önskar att allt går snabbt när det gäller håret, att klippa går ju relativt snabbt men inte att invänta att håret ska växa, det tar tid och mitt hår är väl inte det mest snabbväxande precis..men den som väntar på nått gott..

Jag lunchade hos Camilla och åkte sedan hem till mitt lilla hus och torkade golv och tvättade undan det lilla som fanns. Känns nästan märkligt att ha så lite tvätt och ha så liten yta att städa, storstädning inkl lister mm tar en timma totalt- underbart!🤩

Min vän Joanna kom på spontanbesök hon befann sig i trakterna i ett ärende och vi fick en trevlig kväll tillsammans. Jag lämnade henne och Signe hemmavid då hon ville promenera vid sjön och insupa det njutbara.😀

Kaffe och morgonhångel med Folke inna jag satte nyckeln i låset till mitt arbete.

Solen belyser gator och torg idag och det bådar gott för viss typ av handel, trädgårdshandel.

Nu är min uppfart snart färdig. Min hyresvärd med dotter och make var på plats hemma igår och grejade, fint som attan och idag ska markiserna sättas på plats. 😙

Nä nu önskar jag lite rusning- ja ni vet den där känslan när det är att göra och man inte ens hinner kika på klockan. Vet att det inte sker men hade jag jobbat på expvis Plantagen hade det varit verklighet idag eller bolaget förr de verksamheterna är inte nämnvärt drabbade av detta rådande krisläge.

Nu kommer det kunder- JIPPPIEE!😋