18. apr, 2020

Njutbart!

Frånlandsvind!

Idag har det kommit vindar från sjön och de har varit allt annat än ljumma. På andra sidan sjön har det sannolikt varit lite mer gemytligt då antar jag.

Vi fick ändå ett par timmar med sol och någorlunda värme på baksidan där det varit lä intill väggen.😎

Var rätt så trött när jag lade mig igår, men kunde ändå inte somna direkt, låg och funderade på en massa saker, har en hel del att ta tag i och försöka få en förändring på och det är verkligen inte enkelt att hitta andra eller helt nya lösningar.😮

Vaknade vid halv 6, hörde lille Folke hålla låda. Jag somnade om, eller ni vet låg i det där mellanläget mellan sömn och vaket. Halv 7 gick jag upp och kokade grahamsgröt till Folke och ägg till mig och Heidi.

Den lille gaphalsen Folke satt verkligen och skrev mammamamma till mig i morse och det är så roligt nu när han börjar få fram lite ordliknade läte. Heidi berättade att detta mammande börjat i veckan, undra vad nästa ord blir..mormor kanske?🤭

-2 när jag gick upp, frostnätter ännu så det blev ingen sådd idag heller. Nästa vecka har det utlovat försommarvärme så då kanske även nätterna blir något bättre temperaturmässigt.

En uppfriskande promenad ner till badplatsen och den biten längst sjön vi brukar gå. Folke somnade. När vi var tillbaka åkte jag in till Hjo och handlade för Heidis/Folkes räkning.

11-kaffet fick bli inne och jag förberedde lunchen som idag bestod av färsk torsk i foliepaket med massor av annat gott. Folke fick 2 egna paket med något mindre kryddor och utan vin.

Jag fick plötsligt se en talgoxe dra tossor från fårskinnsfällen i vagnen, så roligt att se. De bygger ju sina bon nu och där fanns det gratis fylle. Han flög iväg med näbben fullproppad och återkom gång på gång. Vid ett tillfälle hoppade den in under suffletten till Folke.

Jag och Heidi iakttog dem länge.

Det blev inget grejande ute som var planerat, för kall vind och lusten infann sig aldrig, men i  morgon..

Vi slappade en stund när Folke sov, roade honom när han var vaken. han är mer och mer allert nu både i “tal” och rörelser.🤩

Ytterligare en långpromenad, bra att passa på att vara ute så mycket som möjligt när jag är ledig, veckorna blir det inte så mkt av den varan.

Kvällsmat och David Bowie rundar av den här dagen. Strax är det sovdags för Folke och jag och Heidi ska ha lite vuxentid.

Hoppas ni haft en så bra lördag som möjligt är i dessa tuffa tider.

Inget dop för Folke då det var inplanerat, klokt och det spelar ju ingen som helst roll att vänta, det är ju också de rekommendationer som går ut, han får väl ta 3-hjulingen fram till dopfunten..

Önskar er alla en behaglig afton.