Måndag 6/4

6. apr, 2020

Vilket djurrike🤭 visst känner jag mig lyckligt lottad av att ha ett så rikt djurliv här ute hos mig på Lövåsen. Idag kom det en padda, relativt stor och vågade faktiskt inte pussa den- SYND🤪

Jag höll i Signes koppel under tiden den gick förbi altanen, vet sedan tidigare att de är/kan vara giftiga för hundar. Ada stötte på en padda för många år sedan och hon var mycket dålig i flera dagar. Hon svettades så hon fick ligga på frottéhanddukar, dreglade skum från munnen och var i riktigt dåligt skick och veterinären sa att antingen klarar hon sig eller också inte, det fanns inget annat. Det var några fruktansvärda dagar och de vill jag inte uppleva en gång till. Hon överlevde😘

Signe sov gott i solen och märkte den ens, PUST!

Jag vaknade av att Folke var på krigsstigen och ville inte alls som hans mor. Jag gick upp, lagade gröt, han åt och jag tog med honom md in till mitt sovgemak och vi nojsade en stund innan han somnade gott med Signe tätt intill- kärlek🤭

Jag somnade inte om utan kikade igenom min telefon Folke sov ca 30 min och därefter gick jag upp och kokade ägg till oss alla.

Ägg mosat med smör tyckte Folke var gott.

En chokladkaka vispade jag ihop och gissa vilket litet gap som uppskattade det att få "slicka ur" skålen😋

Det var en fantastiskt morgon, fåglarna höll låda högt och ljudligt i mina träd, njutbart är bara förnamnet.

Jag tog fram dynor mm och jag och Heidi planerade dagen.

Ännu en dag ledig för mig och inte mig emot..

Jag gjorde mig klar och åkte in till Hjo för några ärenden, Heidi tog Folke i vagnen och Signe på en långpromenad.

När jag var tillbaka hemma igen packade jag upp och tog emot min vän Marie. 

Vi drack kaffe i solen och pratade bort ett par timmar😎

Det blevv dags för lunch, jag rörde ihop en ris och bulgurröra med oliver, paprika, färska champinjoner och...det blev riktigt smaskigt och till det stekte jag champinjonbiffar(vego).

Vi lunchade ute, Folke tycker allt att det är lite ljust ute i solen men han lär ju vänja sig.

Jag vilade ute i soffan med Signe, vi hade en skön stund.

Heidi kom ut och fick syn på paddan, så snabbt den tog sig fram, inga pussar blev det inte i dessa tider då näpp..

Heidi hjälpte mig att bära ut alla mina plantor och jag gödslade och fyllde på mer jord. Nästa steg om ca en månad är det dags att sätta dem i hinkar och UT.

Jag blev ensam några timmar och dem fördrev jag delvis i soffan och delvis med att kratta lite och klippa bort lite kraffs. Jag kommer att kunna plocka blåbär i trädgården om naturen sköter sitt, det ska bli trevligt.

En krusbärsbuske fick jag Heidis vän Rebecka, den ska jag sätta ner så fort jag har införskaffat mig en spade😀

Det blev kvällsmat både för oss och Folkesson, han somnade rätt så sent, var lite ledsen, antagligen tänder på g vad vi tror.

Nu när jag är klar här ska jag runda av min kväll och greppa tandborsten. Det är arbetsdag i morgon om än kort men jag och Therese får ett par timmar tillsammans och dem ska vi använda väl😉

Hoppas ni alla kunnat njuta av denna underbara vårdag, det har jag gjort och ser fam till måånga fler dagar av detta underbara..

Natti natti!