Söndag 29/3

29. mar, 2020

Ljusare kvällar, ljusare om morgonen- så otroligt underbart och visst känner jag att den här tiden som vi går till mötes nu är livsviktigt i många avseende.😋 

Flera kvällar denna veckan har det varit fantastiska solnedgångar- de korta stunderna vill man frysa for ever..

I går kväll var Folke skrikig/ledsen och man känner sig maktlös då, vet inte men det verkar vara så att han är inne i en tillväxtperiod där både växtvärk och fler tänder kan orsaka detta. Att bära, massera, vyssja, ja ni vet allt detta man gör när ens barn/barnbarn är otröstliga, han somnade innan Earth Hour.

Jag och Heidi satt upp en halvtimma i mörkret med tända ljus sedan gick vi och lade oss och tror vi somnade innan 22😲

Att vakna till fågelkvitter och att solen tar sig in genom sovrumsfönstret oavsett om man är lite trött och att klockan är någon timma för tidig,  att ändå känna tillfredställelse i det är tacksamt.😋

Folke var "döende" av hunger när han vaknade så jag hoppade yogan idag och kokade en stor gryta gröt i stället,

Han åt som en vuxen karl, nä inte riktigt men baske mig vad han äter och mumsar i sig den gossen.

Jag ställde om mina klockor, tog ut hundarna efter det att de fått sin frukost och brrr, det var betydligt kallare den här morgonen än gårdagen.

Heidi fick vila den stunde då Folkes mat och sovklocka pekade på sova frukost.

Då passade jag på att måla den kvast som jag köpt, älskar ju att pyssla med sådant mellan varven😉 jag hann nästan klart innan prinsen vaknade, han höll mig sällksap de sista penseldragen.

Jag fixade en chokladkaka till 11-kaffet, bäddade och röjde undan i köket, så ljust och fint inne nu, bara det gör mig förälskad..

Min hyresvärd och hennes man kom förbi och hjälpte mig att fixa avloppet under handfatet på toa, vi mätte även väggen/fönster på utsidan så det kan sättas upp ett par markiser. Det blir oerhört varmt inne på gott och ont och det är ju toppen när det går att reduceras varma dagar😎

Lunch, lite rester som jag drygade ut mirakulöst- hehe..

Flisan och en vän till henne ville komma ut och grilla och jag lyckade skruva ihop de delar som skulle monteras å den lilla söta grillen jag investerat. Jag funderade över allt detta pilla med små muttrar som är så smått, ingneting för vuxna karlar att greja med🤪

Dags för sommardäck på bilen, ett staket som ska skärma av lite ut mot vägen ska monteras och målas, en hel del att greja med den här årstiden som kommer, mycket som är nytt här och undan för undan får jag ta det som det kommer och tacksam för att det är lättskött här.

Nu är min vecka med semester slut, jag ser stort fram tills nästa tillfälle jag har möjlighet att var hemma på Lövåsen och inte har några "måsten"- detta med att bli miljonär vore ju något🤭 då ska jag bara vara..

Flisan med sällskap kom och det grillades under tiden som vi andra gick på en uppfriskande promenad, det blåste och riktigt kyligt nere vid sjön idag.

Vi åt, det blev en trevlig middag. 

Jag lämnade köket och ägnade lite tid till att bara vara med Folke och Heidi. 

Flisan och J åkte hem, jag plockade in dynor mm ute. Även om det varit kyligt under dagen har vi suttit ute i solen en stund och det kom 3 fina rådjur inte alls långt ifrån där vi satt, antagligen samma som i går och sitter man stilla så strosar det runt här intill länge😘

Folke var lite ledsen och verkade ha ont även i kväll, vart vet vi inte riktigt men som sagt, det kan vara lite av varje.

Nu har vi tänt ljus, hällt upp ett glas rött och sitter och softar, snart läggdags och jag har en ny arbetsvecka att ta tag i. Therese är permitterad, så trist men det är bara att gilla läget, det är ju inte för evigt😮

Jag hoppas ni hunnit njuta av helgen, att ni är friska och allt det som är mörkt blir ljusare både i naturen och i våra sinnen.

Kram och godnatt😙