22. mar, 2020

Tal till nationen!

Då har jag och Heidi lyssnat på vår stadsminister Löfvén och hans tal till nationen.

Alla har vi en uppgift och alla bär vi på ett ansvar. 

Jag hoppas verkligen att det inte blir en ökning av människor som insjuknar så at grundskolor måste stängas och allt som kan bli verklighet. Den ökningen sjuka som "förväntades" nu i helgen blev inte och det känns som ett oerhört gott tecken🙂

Det känns liksom overkligt den situation vi ha i vårt samhälle och i många länder, svårt att greppa.

Kikar på nyheterna, tomma gator runtom i Frankrike där hela landet satts i karantän.

Den här helgen har varit en lugn och fin helg. Våren har kommit, den är kall, särskillt nattetid men dagtid vid solvägg är det ljuvligt😋

I morse vaknade jag 7 men somnade om.

Frukost som idag bestod av ägg, sil och knäckebröd.

Signe var seg med sin mat och jag vet inte varför hon är sådan ibland men efter det så gick vi ut en längre promenad och nu är hon faktiskt vill gå så byter jag om innan jag beger mig😲

Uppfrisknade må jag säga. Ytterligare en kopp kaffe när jag kom in.

Hängde ut mina sängkläder och fixade lite i köket. 

Jag "pratade" lite med mina plantor som nu fyller hela raddan av fönster i köket och de trivs där då solen ligger på.

Kaffe och väninnetid med Camilla, hennes fina soffa hade äntligen kommit och nu är det snart dags att göra klart hos henne.

Mor och far hade soldatesn ärtsoppa på sin önskelista men på ICA kvantum gapade hyllorna tomma.

Jag frågade expediten och hon sa att det skulle komma konservleveranser under morgondagen men om det var någon ärtsoppa med kunde hon inte svara på.

Mor och far var uppåt, vi drack kaffe och pratade om vädret, vi plnaerade in att de kommer och hälsar på och lunchar på Lövåsen på torsdag nu när jag har en veckas ledigt😙

Jag åkte till Heidi. 

Folke sov och jag hjälpte henne att packa ihop det som skkulle med hem till Lövåsen. De ska ju vistas hos mig den kommande veckan så det blir ju endel att släpa med sig.

När jag kom hem satte jag Signe i sitt utekoppel, tog in sängkläderna som hängt på vädring, bäddade och körde runt en sväng med sanbeldraken.

Lillprinsen och dennes moder anlände och vi åt middag.

En längre kvällsrunda i det undrbara blå, kvällen var klar och himlen färgades vackert av solen som var på väg ner.

Vi gick neråt sjön, det var oerhört stilla. Fåglar som höll på som sig bör den här tiden på året😙

Folk börjar nu höra av sig när programmeet sänds och faktum är att jag har inte själv sett den och vet inte vilken dag det sänds. Men nästa vecka säg det.

Har ni haft en bra heg trots allt detta med Corona? Hur lever ni? Låser ni in er? Isolerar er? Eller enbart lever försiktigare? Hoppas ni varit ute så mycket som möjligt och rört på er, det tror jag är oerhört viktigt nu.

När vi kom in gav vi Folke mat, jag röjde upp halvhjärtat i köket. Hängde en maskin tvätt. Vi lyssnade på Löfvens tal till nationen och därefter hällde Heidi upp ett halvt glas vin till oss och hämtade nötter och choklad.

Vi behövde unna oss det tyckte vi.

Folke var otröstligt en halvtimma innan han somnade, så förtvivlat jobbigt det känns när ens barn/barnbarn har ont och blir så ledset😥 magen som knölar ibland.

Nu rundar jag av, ska göra kväll och i vi ska i säng jag och Heidi.

Önskar er alla en god natt😘