Tisdag 18/3

18. mar, 2020

Hur har ni det? Hur mår ni?

Nej- jag är inte oberörd men naturen, alla djuren i skogen samt många bäbisar är faktiskt just nu oberörda av det rådande läge.

Jag tänker/känner..att detta som just nu finns runt omkring oss, de åtgärder som många gör och i princip isolerar sig fast de inte tillhör någon riskgrupp eller är sjuka alls kommer att få enorma konsekvenser inte minst psykisk. 

Vi kan spekulera, vända och vrida, ha åsikter, hota och beskylla familjemedlemmar för att sprida smitta men du/vi har ingen aning om vem eller vilka som bär runt på smittan så lägg av!😠

Tog mig frihten idag att faktiskt ta med mig datorn till jobbet och skriva lite på arbetstid för att sysselsätta mig med någon form som av stimulans.

Visst, jag kan storstäda butiken, knäskura parketten, putsa fönster mm men idag gör jag det inte.

Många eller alla blir/är berörda på ett eller annat sätt och inte minst detaljhandeln eftersom folk inte vågar sig ut.

Tar man inte i varandra och håller avstånd så kan du träffa alla om du är frisk och självklart är du hemma om du är det mista sjuk vilket en mängd av människor kommer att utnyttja enormt och många anamma på ett värdigt sätt. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara, utnyttjare/snikare kommer alltid att befläcka vårt klot.

Jag hoppas dock att även dessa parasitliknande individer som lever med måttot JAG-MIG och MITT kanske får sig en tankeställare tids nog och ser sig om och delar med sig eller ger av sitt överflöd och tänk, kanske de till och med kan känna glädje i det till slut- den glädje som kallas medmänsklighet...jag hoppet finns att denna pandemi kan föra med sig fina fördelar människor emellan som inte existerade innan, ett annat tankesätt, jag hoppas😙

Vet att de flesta kämpar på, jobbar hemifrån, de som kan och vi som inte kan 

beger oss till våra arbeten , lägger ut både erbjudanden och vädjan till våra kunder att ta sig ut ner till stan och kika på de utbud som finns uppdukat i alla stadens fina butiker. 

Våren tillhör ju den årstiden där vi vanligtsvs blir upprymda och vill förnya oss med något vi kanke inte behöver, så är det säkert i många fall även nu fast ingen vågar ta sig ut.

Många firmor/butiker erbjuder hemkörning och visst är det en fin gest men det får ju människor att isolera sig än mer. Underbart för en gammal/sjuk person att kunna få den servisen det säger jag ingeting om men tror att 90% av de som utnyttjar den tjänsten är folk som du och jag- fullt friska men som är rädda och det är just rädslan som många bär på som kommer att få tuffa konsekvenser och hur ska det bemötas av en vård som redan går på knäna? Vi vet ju dessutom idag vad psykisk ohälsa kan generera på sikt och....

Så VAD KAN JAG göra för att "hjälpa till"- jo jag kan erbjuda mig att hjälpa de gamla att handla mm som många så fint erbjuder sig idag och det är toppen- jag stöttar mina föräldrar med allt vad som går men idag i denna skrivande stund  jag lägger min tid här att skriva till er alla oom att det lilla kan betyda massor för någon,

Jag informarar dessutom att besöka min presentation där det ligger två länkar och den viktigaste just nu är OLJAN! Den hjälper dig att få ett väl fungerande immunförsvar på sikt och i dessa tider känns det viktigare än mycket. Att bygga upp ett permanent skydd. Givetvis finns det många sätt du själv kan göra och hjälpa dig att förebygga. Gör du allt du kan redan- äter sunt- motionerar regelbundet- har en sund livstill generellt gör det ett stort plus till att stå emot mycket elände, för ett väl fungerade immunförvar är ju stommen/grunden till mycket annat för oss.

 

-Ni som är hemma och jobbar/är sjuka eller av annan orsak är hemma, tänk på vad du kan göra för dig själv för att just nu må bra, något som du i nuläget kan göra och som du blir glad av.

Det är såklart mycket olika för oss alla men att belöna sig av ingen orsak alls är jättebra. Vi är enormt dåliga på det- ja förutom egoisterna..

- Uppmuntra någon, på vilket sätt det nu än fungerar. Visa att du tänker på någon/finns där om de vill prata- sträck ut en hand- skicka cyberkramar etc- Idag i detta digitala samhälle är det ju dessvärre detta sätt som många umgås på idag och nu verkar det som det snart är det "enda" sätt att umgås på under kanske en längre tid. 

För många som sagt blir detta ju ingen större skillnad men för MIG blir det en kovändning om vi beordras att leva isolerat. 

Nu tror jag inte det kommer att ske, men tanken bör man ändå ha med sig.

Ser på väderkartan att de kommande 10 dagarna ska det bli SOL hela eller delar av dagarna och det måste vi se fram till och glädjas åt. Solen bär på D-vitamin och annat nyttigt, man blir glad och varm dessutom. Man känner sig lite frusen nu efter en lång tid med regn och ruskigt väder sedan i höstas. 

Att i alla enkehet kunna avnjuta en kopp kaffe med näsan i solen- ni som är hemma/lediga etc.. ta var på det, koppla bort allt en stund🤩 ni som bor i skaraborg- det ska bli sol hela dagen i morgon.

Jag rundar av här nu och kanske återkommer jag i kväll med en "vanlig" blogg.

Ska sova hos Folke i natt och ha myskväll med honom och mina flickor😘

Nu blir det lite lunch. Ska gå in till grannen- restaurang Mamma Mia och se va de har för fiskrätt idag. Visst hade jag älgköttsgryta hemma att ta med mig men känner att jag kan bidra med att köpa en lunch där idag.

Må så gott ni kan alla fina männskor- tänk på att dela en fin tanke/känsla till någon som kanske mist anar det- så mycket det kan betyda- bjuder vi mer på det goda inom oss kommer det kännas lite bättre även i dessa svåra tider.

Kärlek till er alla😘