2. jan, 2020

Stormande landskap

Blåsten tröttar både fysiskt och psykiskt. Jag, Heidi, Folke och hundarna gick en långpromenad idag runt Missveden och det blåste riktigt kraftig stundtals. På ett sätt tycker jag att det är skönt med rätt kläder när det piskar på 😀

Nu sitter jag och Heidi i varsitt hörn av soffan med en litet gossebarn och två hundar mellan oss. Det verkar som Folke snart kommer att sova en stund igen för att äta och sedan somna för natten får vi tro.

I morse vaknade jag vid 6, ett toabesök och sedan somnade jag om till ca 8. Det var inte blå himmel idag dag utan den vanliga grå, det har utlovats blå himmel och SOL på lördag, det får vi tro för då går Camillas flyttlass.

Det blev en seg morgon, så oerhört skönt. Jag "tillverkade" nya visitkort på nätet, därefter fick Signe frukost. Hon är fortfarande låg efter nyårsnattens raketer. Det var ju rätt så lugnt här ute men det som var var tillräckligt.😥

Vi gick ut en runda och hon ville promt ner till sjön och så fick det bli. Det finns ju en del att gå runt på härute. det går att gå runt sjön, ca 8 km och det får det bli längre fram när det torkat upp lite efter allt regnande.

Egen frukost och idag blev det ägg, sill och kaffe. Efter det fixade jag til mig, bäddade och donade lite i köket. Tänk vad skönt det är att ha ett så här litet hus/boende, så lättskött🤭

Jag lade mig på soffan och vilade en stund, pratade tele med väninna och därefter plockade jag fram allt som jag behövde och tillagade en god soppa med läskig färg. Jag hade nämligen rödkål i bland annat och gjorde soppan på havregrädde så ni kan tänka er hur det såg ut-urk men som tur var blev den jättegod.

Heidi och Folke kom, vi åt med god aptit och färgen på soppan gjorde sig fint i gröna tallrikar🤪

Vi plockade undan och paltade på Folke och gick ut. Medvind och det var till god hjälp i den första lilla uppförsbacken.

Vi gick en runda jag inte gjort innan, en vacker usikt över sjön- ett stormande landskap som bredde ut sig och det kommer bli magiskt vackert till sommaren.

När vi var tillbaka hemma drack vi kaffe matade Folke och jag packade lite saker. 

Vi åkte in till Skövde.

Heidi åkte med mängder av återvinning och jag gjordee varma mackor på surdegsbröd, mozzarella mm, det blev SUPERGOTT!

Jag busade med Folke, gjorde lite små övningar med honom och hans skrattde och njöt- gosegrisen Folkesson😘

Nu har han somnat iförd en randig pyjamas. 

Nu har nedräkningen börjat för Carls första liv- vi längtar allihopa efter honom.

Hoppas ni haft en bra dag trots ev blåsten, skönt att slippa regnet i allfall.

I  morgon ska jag ner till jobbet och stämma av lite med Therese, jag ska ett ärende och få nya glasögonbågar då de förra inte var som de skulle nånstans🤨

Nu ska jag avnjuta ett litet glas likör-vit choklad, because i´m worth i´t!

Godkväll allihopa och godnattt😋