Fredag 20/12

20. dec, 2019

Just nu saknar jag tiden när ungarna var små. allt pysslel med och kring julen som var viktigt då och de var förväntansfulla, ivriga, frågvisa- ja de tiden saknar jag nu. Det var en underbar tid på många vis nu i kväll känns det lite ensamt.

Vi ska fira jul i min lilla torpstuga, det kommer bli trångt om saligheten men mysigt till tusen🤩 och släktens båda nyförvärv kommer att infinna sig för mys och allt som små bebisar bara kan önska sig, Ingemar och Folke kommer bli väl omhändertagna.

Idag har jag varit i Järpås på begravning och sådant är ju aldrig kul, men en del av livet cirkel. En god vän sedan långt till baka i tiden vars mor gått bort och jag ville finnas där idag och stötta upp lite kring dukning, och pysslet kring mat mm. Allt gick lugnt och stilla och den lilla skara som slöt upp efter kyrkan var inte svårt att "ta hand om"🙂😋

När jag relativt tidigt kom iväg i morse var delar av himlen molnfria och när jag lämnat Signe hos Heidi och körde mot Lidköping sprack det upp allt mer och jag kände nästan eufori- klar himmel WOW!

Jag hämtade upp Anneli och en vän till henne och vi åkte vidare till Järpås kyrka.

Allt förlöpte som det bör och jag smet iväg något innan det var klart i kyrkan för att värma gröt och förbereda.

Vid 14 tiden vart vi klara och då var detgråmulet sedan långt om länge, folket tackade för sig och när allt var klart i bygdegården åkte vi hemåt igen.

Jag stannade till i Skara på JULA och försåg mig med ett par lampor ytterligare till trädgården, ja det är ju en trädgård utan buskar och fruktträd och planteringar och land och...men just nu känns den helt perfekt🤭

Signe blev glad när jag kom och hämtade henne, vi åkte hem till Lövåsen och hon ville in direkt.

Jag packade in, bytte om, hällde upp ett glas rött, fram med vörtbröd och Bregott-havssalt och tryckte i mig ett par skivor. Jag skickade iväg några bilder fån dagen till Annelie.

Nu sitter jag i morgonrock- kvällstid🤪 och lyssnar på keltisk julmusik, smuttar på vinet.

Srax går vi mot ljusare tider- 04:19 på morgonen den 22/12 nu ska vi ska vi fira att vi åter vänder tillbaka till ljuset- nästan så vi bör ställa klockan en kvart innan och kolka upp hehe.

Nu ska jag logga ur och lyssna till Hark the Herald, godkväll allihopa där ute i den mörka decemberkvällen😘