Fredag 14/6

14. jun, 2019

Då är strax denna dag till ända och för mängder av människor har den bestått av glädjeyra, skratt och tårar, festande och buffér, presenter och rundturer i diversee vrålåk- denna dag har det varit studenternas dag i Skövde😀Jag har själv varit i Hentorp och firat Albin- Therese och Patriks äldste son som nu tagit ett steget in i vuxenlivet.

I  morse vaknade jag lite väl tidigt av glada sjungande studenter som hade varit på champagnefrukost uppåt berget och var på väg ner till skolan vid 7 tiden utanför och Ada satte sig sömndrucket upp och kikade sig förvirrat omkring när visselpipor och högljudd sång stegrades.

Jag gick upp och gav dem mat och vi gick ut och strax därpå kom det tre grabbar i kostym och vita mössor och de frågade vänligt om jag kunde ta ett par kort på dem och visst kunde jag det. De gosade med Ada och Signe, tackade för sig och gick iväg bort mot skolan🙂

Det var skönt ute och det gladde, fint väder och 18 grader varmt, skönt för alla som satt upp tält i sina trädgårdar och fixat inför den här dagen. Mitten på veckan såg det mörkt ut vädermässigt.

Egen frukost och äggen blev lika hårda som i går så nu säljer jag dem billigt..🤪

Jag duschade, bäddade och målade naglarna, när jag var klar gick jag ner till stan, jag gick till Record och köpte mig en kaffe att starta dagen med.

Det blev en seg dag arbetsmässigt, många var ju på diverse firande, galda studenter tågade fröbi butiken då och då och det blev nästan rörande att se alla dessa fina glada ungdomar, man vet vad de har framför sig, ka inte påstå att jag är avundsjuk..

Magnus kom strax efter 17:30 och strax därpå reportern från Allas förlag. Så lustigt- jag hade föreställt mig en helt annan person, en korpulent liten gubbe i 60 års åldern, röstmässigt lät det så men in kommer en man som var lång ca 190 och lockigt hår och pigg blick- tänk så överraskad jag blev🤩

Vi gick ner till det stora nybyggda torget och posade tills han blev nöjd, därfter gick till Helensparken och efter det hem till mitt och lyfte på huven till min bil och tog några bilder- a helping hand..

När Per- Ola som han hette var nöjd skiljdes vi åt och Magnus och jag åkte till Hentorp, Magnus skulle släppt av mig bara men vad tusan, klart han skulle med in och hälsa och käka lite innan plikten kallade för honom.

Jag blev kvar ett par timmar till och runt 21:30 kände jag att det var dags att runda av.

Therese pappa skjutsade hem mig och när jag kom hem gick jag ut en sväng meed de glada små.

Så skönt att promenera i dessa ljusa kvällar med massor av fåglar som tävlar om vem som kan kvittra högst💋- det kommer finnas blommor kvar till midsommar och det gläder mig.

Flisan och Natte är på studenfirande, de lär vara hemma sent. Grannen har håller fest för sin dotter, ja det kommer att partajas häromkring till sent fram på småtimmarna så jag fyller på mitt glas och kryper upp i soffan en stund till nu.

Hoppas ni hafte en fin fredag och får en skön lördag.

Jag ska jobba och sedan ha lite släktträff på Solbacken.

Godnatt och sov så gott/kram😘