Onsdag 22/5

22. maj, 2019

Vilket åskväder, eller rättare sagt vilka åskväder det har varit här i Skaraborg nu under eftermiddagen/kvällen, flera åskväder som löst av vartannat och rikliga störtskurar som om himlen öppnat sig🤔 Jag för min del tycker det är häftigt dessa krafter och samtidigt lite blandade känslor med mysigt/rysligt/kusligt men rädd det är jag inte men en i familjen mår riktigt dåligt dessa tillfällen och jag vet vad det innebär att vara så rädd som hon är- Signe är livrädd

Vet inte vad det är som fått henne att bli sådan men hon gömmer sig under soffan, smyger fram ibland och förföljer mig och går till dörren och vill liksom fly hemmet för hon förknippar det med här hemma verkar det som och vill springa bort från det. 

Jag tar upp henne i famnen och lägger henne nära, hon bragar och hennes ögon säger allt. Älskade djur om jag kunde ta över hennes rädsla, jag förmedlar lugn och bragandet bedarrar..

Det blev ingen kör idag, jag fick TAXA i stället🤪

I morse vaknade jag halv 7, sov lite oroligt även i natt och tror att det delvis beror på detta kraftfulla oväder som var på intåg.

Frukost till de små, en promenad i det redan fuktiga varma klimatet.

Väl inne kokade jag ett ägg som blev perfekt, njutbar frukost och så hängde jag ut sängkläderna och duschade.

Rationell och så effektiv, på bara 20 minuter gjorde jag mig klar och bäddade, överraskar mig själv i bland😙

Allt var klart och 9:45 satt jag i bilen till jobbet.''

Lust och ägring stor, visst är vi luststyrda och mycket styr vi ju av just det och lust till att röja på jobbet har jag haft ett tag nu, sagt och gjort, jag kavlade upp ärmarna och satte igång..

När Therese kom fortsatte vi att röja mellan kunderna och vi kände oss nöjda när jag slutade kl 16:00, då hade ovädret dragit in över Skövde.

Flisan var hemma när jag kom hem, de ska omorganisera lite på det jobb hon är nu och hon ska ev fortsätta på deras restaurang i stället men hon har lite semester nu tills allt är klart😀

Ett sådant oväder, skyfall och stormbyar som ruskade om det mesta ute och det åskade och blixtrade om vartannat och det var riktigt nära flera gånger och smällde ordentligt så det skangrade i rutorna, stackars Signe. Jag ringde till Kristina- vår ordförande i kören och sa att jag inte kom i kväll- vård av tax- TAXA var det som gällde❤

Det höll upp en stund och jag åkte etill Coop och handlade lite, Flisan ville ha köttfärssås och jag hittade vildsvinsfärs👍

Det mörkande och det vi tände upp överrallt, mörkt som sent på kvällen inne. 

En fantastiskt god köttfärssås- jag åt för mycket, riktigt dålig karraktär när det gäller mat oftast särskillt när jag är hungrig.

När det åskat klart och Signe var ok med att bli lämnad i soffan fixade jag till köket och gav de små mat. 

Framåt 21 hade det slutat regna och vi gick ut. OJ vad många små sniglar på trottoarerna och jag fick zickzacka för att inte trampa på dem.

När jag kom in igen så bäddade jag ner Signe i soffan under filten och Ada intog nästa sida. Jag tog fram datorn och började knappa på tangenterna och VIPS så var dagens avnsitt klart- tadaa🤩

Har ni haft det bra? Hade ni tur och var inne under alla störtskurar?

Hemst när man är ute på vägarna och kör när det blir oväder, när man får stanna för man inget ser..

Men nu ser jag fram till att breda ut mig i min sköna säng och kura med mina små pälsbeklädda, hoppas det inte blir något mer oväder i natt nu.

Sov så gott mina vänner/kram😘