Långfredag 19/4

19. apr, 2019

18 grader i skuggan på min balkong, en sådan dag det varit-nästan ofattbart😎

Den här fredag har har varit lång känns det som, jag har faktiskt varit jätteduktig och gjort nästan-ingenting.

Jag gick en längre runda nu i kväll- ingen idé att gå för långt på dagen när det är varmt för Ada varken orkar eller vill det då men nu var det skönt och vi gick upp mot Billingen bland villaområdena och ner tillbaka hem genom gamla folketspark som sedan länge är ombyggt till ett fint och trivsamt område med lägenheter. 

Jag kikade runt bland husen och på de flesta tomter låg det byggmatrial, hyrda-nyinköpa kärror till att frakta bort allt de rensat upp bland buskar och snår i sina trädgårdar, jag såg inte till en enda kotte som satt i de fina möbelgrupperna som fanns utsatta på di verse altaner och balkonger med utsikt över Skövde, var alla inne och åt?😮 Det kändes lite märkligt att folk inte satt ute och njöt av kvällen om de nu hållt på att röja hela dagen.

En insikt att då var det dags igen för allt vår och sommarjox när man har hus och faktum var att jag kände en enorm lättnad när jag var tillbaka hemma på min balkong och log åt mina två fina kärlekspelargonior- så lättskött och bekvämt och just nu tillräckligt💋

I morse vakande jag strax före 8, sovmorgon så skönt. 

Både Ada och Signe var snabbt ute i köket när jag pysslade med deras skålar och på ett nafs var maten slukad.

Jag tog faktiskt på mig min vinterjacka över linnet och när jag kommit en bit på väg insåg jag att den var överflödig men jag hade ju ingen BH på mig så den fick vara på😙

Det blev frukost på balkongen när jag kom hem. Solen hade inte nått den ännu men det var ljummet och så skönt. 

Området hade inte vaknat ännu så än mer njutbart då.

Mitt ägg blev perfekt och kaffet smakade susen-ledighetskoppen var framdukad.'

Jag bäddade och borstade tänderna och satte mig i solen nu bredde ut sig överrallt.

Flisan vaknade och lade sig i soffan och kikade på tecknat på Netflix en stund och Natte hade sovmorgon.

Det blev en dag på balkongen ömsom inne på soffan, så välbehövlig kan jag meddela.

Visst damsög jag eftersom det verkligen var dags för flera dagar sedan, jag lagade även middag en kryddstark kyckliggryta med skruvpasta, men för övrigt gjorde jag just ingeting.

Magnus kikade upp ett ärende och Amanda skulle stanna några dagar till.

Flisan och Natte och några vänner har åkt till Skultorp och Sjötorpasjön för att grilla, min barndoms festställe. Stubbafester var ju aktuella då.

Jaha, nu kom de hem igen-redan? 

De hade inte fått med sig tändvätska😙 inte lätt med engånsgrill då inte..det blir för dem att traska till COOP-extra och införskaffa detta och grilla i trädgården.

Lite småkyligt börja rdet bli, dags att hämta en tröja för in tänker jag inte gå, jags ka sitta här ute och lyssna på alla fåglar som sjunger överrallt- visst är det en viss irritation att jag bor så nära vägen så man störs av trafiken men den lugnar nog snart ner sig.

Hoppas ni haft en avkopplande dag om ni varit lediga. I morgon är det påskafton och kan ni tänka er, jag ska på galej. En lite annorlunda tripp än vad jag brulkigt vara ute på men-omväxling förnöjer🤪

Kram alla fina männsikor och ha nu en fortsatt fin kväll och en trevlig påskafton. Jag återkommer på söndag då jag misstänker sen ankomst hem i morgon kväll/natt.

😘