24. jan, 2019

Ta tjuren vid hornen.

En månad sedan julafton, känns som julen var längre bort än så men det kan ju bero på att just nu håller jag och Therese på med att plocka upp vårkläder i butiken och succesivt fyller vi den med glada pigga pasteller- en oerhört skön känsla💋

( I går var en relativt vanlig dag med körsång på kvällen- dagens höjdpunkt, yes. )

Nu i kväll har betalt alla räkningar, känns som man bantar ekonomiskt varje månadsslut 😙 men men, jag ska inte klaga, det blir ju i allafall lite över till "spel och dobbel"..

Lite småseg när jag vaknade, Flisans larm väckte mig och hon kom in till mig och kröp ner ( inte bokstavligen då..)

Vi låg och myste med de små liven och pratade lite om ditt och datt- självklart var det lite moderliga förmaningar för inte kan man låta bli det när man har "sparat" lite.

Men hon är klok och det känns tryggt.

Frukost och utgång med de små, jag kokade ägg till oss när jag kom in och vi åt en mysig frukost tillsammans och det var längesedan. Vi pratade igenm dagen samt lite framtidsplaner😀

det ljusnar mer och mer för varje dag nu och DET känns oerhört bra för det är faktiskt ljuset som håller oss vid liv oavsett om det är svinkallt.

Flisan gick till skolan på ett möte och jag gjorde mig klar inför en ny arbetsdag.

Jag låste upp och välkomnade dagens första kund som var nyfiken på vilka färger det kommer att bli den här säsongen.

Tänk det är så många som har sett reprisen på Halv åtta hos mig och pratar om det och lite roligt är det såklart att de är glada och positiva och tyckte om vår vecka och mitt program, det värmer💋

Therese kom och jag hade laddat kaffet och vi tog en kopp och pratade lite om hur vi vill att våren ska se ut.

Det är lite på gång i vår butik som inte är till vår fördel. Det är nedskärningar i våra timmar och det är så i de flesta butiker inom den koncern vi är anställda i. Vi hoppas kunna få detta löst och uppordnat så snart det bara går för visst går lusten ur oss lite när det är så här.

I en större koncern som denna där det finns många butiker så får alla vara med och "betala" för att det ska fungera.  Vi kommer att få lite färre timmar att fördela men vi tror ända på att det ska fungera. Vi har en hel del idéer som vi hoppas på sikt kunna få igenom, vi jobbar på det.

Nu är det ytterigare en butik i Skövde som ska lägga ner, en kvinna som jag uppskattar stort och så oerhört tragiskt, jag blir verkligen ledsenfolk måste komma till centrum och handla i våra butiker annars kommer fler och fler butiker lägga igen och är det det folk vill ha? Ett ÖDE centrum med enbart restauranger och fik?

Man blir förbannad faktiskt att det finns människor som är verksamma i butiker i stan som promotar näthandel, det är ju delvis den som tar död på allt😠

Ett oväntat besök fick jag och Therese under eftermiddagen, en kvinna från facket kom och pratade med oss om den förhandling som är på g, fortsättning följer..

Jag gick och köpte gott kaffe till oss, Flisan kom ner och hade Ada och Signe med sig, hon var på väg till Natte i Munkedal och lämnade de små hos oss.

Efter 16 vart jag ensam kvar, det hade kommit varor från Micha och House of soul och det prismärktes och fick bra platser, i morgon startar slutran och efter den så- vips så kommer våren vara vår i full blom hos oss🤪

Jag låste 18 och åkte hem, jag beställde en pizza som jag hämtade efter det att de små fått mat och promenad. Jag hällde upp ett glas rött åt och fixade räkningshögen och nu har jag delgett er kära läsare dagens kapitel, det blev inget i går för jag var lite lat och valde TV:n och min nuvarande serie - Hemma igen.

Nu får ni ha en forsatt fin kväll och en godnatt- återkommer i morgon/kram😘