20. jan, 2019

Ett inre lugn/balans

Då har mörkret lagt sig över staden och lugnet råder, det har i och för sig varit hos mig hela dagen men nu har den snäppat upp sig en nivå till superlugn🤩

Jag ska delge er av min dag och efter det ska jag ägna en stund till TV.

Strax efter 8 vaknade jag och det var skönt att ligga kvar en stund och gosa med de små varma kelgrisarna, därreter frukost och långpromenad i et fantastiskt väder -6 och solsken. Allt gnistrade så oerhört vackert och allt var så där perfekt ni vet💋

Mitt ägg som jag kokade när jag kom in blev nästan perfekt och jag njöt av att ha frukost i lugn och ro.

Solen skulle snart bara vräka i värme i rummet så jag stängde av elementet.

Till Solbacken och veckostäd hos mor och far. Allt var som vanligt med di gamle och solen lyste in i stugan och värmde gott.

Jag sorterade plast, glas och papper på hemvägen och handlade på COOP.

När jag kom tillbaka hem var det så varmt inne att jag blev tvungen att dra ner periennerna och öppna vädringsläge på altandörren🤪

Söndagsmiddag och det var ju ett tag sedan. Jag dukade och förberedde.

Spenatsoppa, massor av olika varma ungsstekat grönsaker, vegan OMF, köttbullar på nöt, kall sås och till efterrätt mangosorbet-vaniljglass på soja och mango.

Ungarna kom strax efter 14, Flisan och Natte var ju redan här.

Vi åt, planerade lite inför nästa jul samt för en trip till Danmark i vår.

Mätta var bara förnamnet, som vanligt när det är gott äter man lite för mycket vad det nu kan komma sig😙man lär sig aldrig..

När de åkt hem röjde jag upp i köket och stora grytor, och stora tallrikar går inte in i diskmaskinen så det blev till att ta en hel del för hand.

När allt var klart var det matdags för Ada och Signe igen och därefter gick vi ut en runda.

Har ni haft en skön avkopplande helg?

Måndag i morgon och ny arbetsvecka stundar, många utav oss arbetar ju även helg så det blir ju inte riktigt samma sak som att alltid ha två dagar ledigt sammanhängande, men man vänjer sig.

denna helgen lägger jag till arkivet BRA-dagar. den har varit givande och berikande och jag känner en inre balans trots att det i nuläget är rätt så stormigt runtomkring mig.

Inget jag själv har orsakat alls, allt kan man ju inte påverka hur mycket man än vill.

Så nu önskar jag er en forsatt skön kväll/kram😘