Söndag13/1

13. jan, 2019

Hade det inte varit för att jag är 53 år och inte tror på att man kan bli gravid på luftburen väg så hade det nästan kunnats misstänka att man var gravid för idag har jag varit hungrig hela dagen, och så där nästintill utsvulten.

Jag kopplar såklart ihop detta med denna veckas sjukdom då jag inte ätit allt för mycket så detta är kroppens signaler till mig att äta upp mig😀 och ta igen det jag missat- idag har varit en GOD dag med massor av vitlök och kryddor.

Dagar som denna borde alla få uppleva, det kanske ni gör då och då men har bara rått o mig själv, ja Signe och Ada då såklart men för övrigt bara mig själv och mitt eventuella ego😙

Vaknade 8:20 i morse av att Ada låg och gnydde lite vid "sin" hörna av sängen, hon ville ha uppmärksamhet vilkt hon fick. 

Jag möblerade lite kuddar och betsämde mig för att ligga kvar en liten stund till och kika i mobilen på allt nytt som hänt runt om i etern och världen- inget att hurra för direkt så jag gick upp och gav de små mat och gick ut.

Det hade snöat lite och detta var riktigt bra för det hala hade fått en yta och det var kramsnö och nästan helt riskfritt kändes det som.

Ljust och härligt ute och bara jag var vaken- eller i allfall ute.

Ägget jag kokade till min egen frukost blev perfekt vilket sedan resten av dagen varit.💋

Jag tog en förmiddagsvila på soffan tillsammans med Ada och Signe som verkligen inte misstyckte, de har blivit bortskämda denna veckan nu när jag varit hemma.

Så slog hungern till och jag hade tagit fram torskfilé i går, så jag skivade potatis och kryddade upp dem med olivolja, vitlök och basilika och körde in dem i ugnen. Jag mosade avokado och rörde ner lite vitlök även där. Jag lade fisken i marinad.

Det blev en mycket god lunch😀

Jag gick ut en längre runda med de små och efter det blev det kaffe och en tupplur.

Yoga blev det efter det, så skönt och avkopplande Ada ville vara med.

Hungrig igen, riktigt hungrig och det kändes som om jag inte hade ätit något alls idag så jag fundeerade över på vad jag var sugen på och svaret blev ALLT🤪

Jag kokade tagliatelle, stekte massor av lök och vitlök och joxade ner buljong, vin, hemgjord ketchup och basilika och sweeetchili- supergott, jag åt en rejäl portion!

Så blev det vila igen på mattan med de små som alltid vill vara med när jag lägger mig på golvet, jag passsade på att berätta för dem att i morgon börjar allvaret igen och att nu är lyxlivet över för denna gången- de vred sina små kloka huvuden och låtsades som de inte förstog..

Nu har jag röjt upp i köket, snart färdigbloggat och ska invänta Flisan som kommer hem från en helg i Munkedal hos pojkvännen och i morgon är det ny vecka även för henne.

Det har börjat blåsa och det har regnat en hel del nu, inväntar att det ska avta så jag kan ta kvällsrundan med de små för de bara vägrar gå ut när det regnar.

Har ni haft en skön och avkoppland söndag? 

Min dag har varit underbart god dag som jag väl behövde och just nu känner jag att jag ska ta en shake att avsluta denna dag med kronsik hunger, misstänker att jag fyllt på de flesta depåerna idag.

Hoppas ni får en god nattsömn och en bra start på ny vecka.

Godafton/kram😘

 

 

 

 

 

 

"