Lördag 17/11

17. nov, 2018

Nu jädrans må jag säga att jag har gjort en teknisk uppdatering som heter duga🤪jag är förvånad själv! Idag har jag införskaffat mig en TV hör och häpna min kära läsare och - en så kallad smart TV -Andrioid med ambilight-teknologi och det är nog samma känsla som när andra bokat en jordenruntresa men för mig är detta så barnsligt roligt.

Jag har tittat på Tv mest hela eftermiddagen och massor av vackra naturprogram från olika delar av värden och nu i kväll så blev det lite teckand film och en stor favorit- Lillefot, den söte lille dinosaurien i filmerna Landet för längesedan.

Flisan har vänner här i kväll och nu spelar de Monopol och har deadline ca 23 då jag tror jag behöver lägga mig 😙

I morse när jag vaknade ville jag inte upp, jag frös och kände mig än mer hemsk än i går- usch! Jag lyckades förskjuta uppstigandet och jag gosade med Ada och kilade henne och berättade för henne att jag behövde ligga kvar en liten stund till, det funkade en halvtimma😀

Frukost till de små och så ut på en längre promenad och faktum är att jag kände mig lite piggare när jag kom in från den.

Mitt ägg idag blev suveränt perfekt💋shaken smakade väl likt det goda kaffet med skummad mjölk. en bra start på alla dagar i veckan.

Jag satte på en maskin tvätt och gjorde mig klar och begav mig till Mattcentrum och bad dem klippa av och fålla entrémattan till de måttet jag behöver, därefter åkte jag ner till butiken och söta Therese hade satt på 11-kaffe till oss.

Vi pratade lite, eller i allfall Therese och jag väste fram några ord😙i morgon är jag nog bättre..

Efter kaffet åkte jag till Jula och köpte en krok till den hemmabyggda hatthyllan, ett besök på Elgiganten som resulterade i denna trevliga investering.

Jag åt lunch, hängde tvätt och gick ut en runda med Ada och Signe som blev oerhört glada när jag kom hem.

Flisan och Natte hade vaknat men låg och tonårsdrog sig, tänk, så seg har jag aldrig varit, tror inte jag sovit längre än 8 inte ens som ung🙃

Diskmaskinen behövde tömmas och när det var gjort så satte jag Natte på att hjälpa mig att kicka igång TV:n.

Efter lite smått fix så var det bara att logga in och så blev det spännande naturprogram. Där blev jag sittandes större delen av eftermiddagen, riktig trevligt faktiskt, jag brukar ju inte kika på tv så..

Marie kom, en kompis bor ett stycke härifrån. Vi har inte setts på ett bra tag och hon var lite pratsjuk, jag lyssnade mest idag..

När hon gått hem så gick jag ut en runda med de små igen och det är verkligen skönt att komma ut och gå flera gånger om dagen, hade jag inte haft mina hundar så hade det inte blivit så mycket.

Flisans kompisar kom och de hade med sig ett nytt Monopol, de skulle dricka lite cider och spela och jag klargjorde att 23 vill jag lägga mig och nu har de rundat av- 👍

Har ni haft en bra lördag?

Idag har jag varit stadsbo i 14 dagar och jag känner mig hemmastadd, skönt det. Även Ada och Signe verkar också att ha accepterat detta nya liv.

Nu mina vänner ska jag göra kväll och krypa ner, är trött och känner att 8 timmars sömn är välkommet, natti natti😘