Söndag 2/9

2. sep, 2018

Dagg och dimma låg vackert uspridd över landskapet i morse, de vackraste morgnarna för mig och ännu vackrare blir dem om ca en månad när alla löven färgats i diverse underbara toner.. DÅ njuter jag❤

Jag vaknade tidigt när Magnus klocka ringde, han skulle upp tidigt. De skulle åka till Liseberg idag och ville komma iväg tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagen.

En halvtimma låg jag kvar och drog mig sedan kände jag att det var dags att starta igång och jag hängde ut sängkläderna och insöp den vackra vyn som  är från balkongen.

Daggen hade gjort spindelnäten på räcket tydliga och se så vackert- vilken precision😀

Två koppar kaffe blev det och den sista ute på altanen. Jag planerade dagen och insåg att jag hade en rätt så lyxig dag framför mig.

Bädda, duscha och när jag var klar gick jag en promenad med de små.

Sensommarväder och jacka behövdes inte😙

Skönt att vara ledig, jag njöt av lugnet.

När jag var tillbaka hemma fixade jag naglarna, kikade till det som växer ute i växthuset. parikorna frodas och tomaterna är på sista versen nu, dags att spara kärnor från båda sorterna så det blir nya nästa år, tänk vilket "trolleri"🤪

Jag åkte in till Skövde/Stallsiken/Willys och handlade grönsaker, därefter åkte jag hem och lagade lunch. 

Blomkål, potatis, romsås, kall-varmrökt lax, sallad- salladslök-oliver-soltorkad tomat..MUMS!

Mätt och belåten tog jag en kopp kaffe, nästan för varmt i solen påklädd.

Jag vattnade alla växter, pratade med Elise om deras planer för dagen, de skulle in till Skövde en runda.

Till Solbacken för veckostäd, pappa satt ute och han pratade lite om alla förbättringar som Zinzino har gett och hur tacksam han är över det💋

Massor av flugor även där, detta året slår nog alla rekord- fluginvation🤒

När jag var klar åkte jag till Gröna lund i Lerdala och träffade Gunzan, det hade varit loppis där och hon hade stått för kaffet.

Vi åkte gemensamt och besökte ett mycket trevligt par, det blev fika och frukt- de hade både vindruvor och ett persikoträd- det vill jag också ha. Fina höns som gick belåtet ute med en upp(vaktande) tupp🤪 Prat om oljan och dess funktion innan det blev dags att bryta upp.

Kvällssolen låg i dalande läge och gav landskapet en vacker gyllene ton, sensommar när den är som bäst.

Min vän Karin i Lidköping ringde och vi pratade en stund- alltid trevligt.

När jag kom hem blev det "fest" Ada och Signe blev så glada och vi gosade och jag tog ut dem och vi "hjälptes åt" att vattna i växthuset.

Jag tog en shake till kvällsmat och satte mig här i soffan med min blogg.

Magnus kom nyligen hem och berättade om äventyret på Liseberg och alla brokiga männsikor som finns runtomkring, de hade haft en trevlig dag och Amanda var nöjd, var ju huvudsaken😀Frida hade kommit upp från skåne för att överraska Amanda, det var uppskattat.

Nu har mörkret lagt sig över gården och ännu en dag är till ända. I morgon är det arbetsdag och jag börjar 12-yogamorgon alltså💋

Hoppas ni haft en fin/skön söndag- önskar er härmed en god natt/kram.