20. aug, 2018

Back in business

Mörkret faller över gården, det är så lugnt och tyst här hemma att man kan höra een knapppnål falla och sannerligen känner jag stundtals att det är FÖR tyst.🤔 Ok, Ada ligger i soffan brevid mig och snarkar menför övrigt är det inga ljud som hörs.

Magnus har lagt sig, han ska jobba även i morgon då det var folk borta/sjuka och varor som måste köras ut i allafall.

I morse vaknade jag vid halv 7, ville somna om och gjorde så också. Jag hade ju sovmorgon och banne mig om jag nu inte skulle utnyttja den, sagt och gjort, vaknade vid 8 igen. 

Ada tyckte det var märkligt att jag låg kvar i sängen såpass länge, hon tittade märkligt på mig och ville ha mig ur sängen🤪

Jag gick upp och ner till köket och där var det fullt med flugor som hopat sig, det blev till att mörda lite igen för det går bara inte att ha alla dessa inne, men det tar mig emot ska ni veta.

Ada väntade ivrigt på att jag skulle sluta upp med att föra oväsen och fokusera på att ge henne frukost i stället, jag satte på ett ägg och gav dem mat.

Själv kokade jag mannagrysngröt idag och det blev blåbärssoppa till. Jag lagade detta och åt till frukost i Finland och det var gott såklart.

Zinzinokaffe och ägget inmundigades ute på altanen och det var ljuvligt svalt jämfört med tidigare.

Jag skulle börja 12 idag och detta innebar ju att jag hade hela förmiddagen framför mig- en sådan lyx😀

Allt jag ville göra, ja nästan allt fick jag gjort och jag avslutade med en långpromenad med de små. Det började regna längs vägen och faktum är att det var faktiskt skönt.

En traktor låg och blockerade vägen närmare stan och faktum var att det var ju ingen idé att stressa upp sig för det och nu för tiden blir jag inte stressad tack vare..ja ni vet ju alla vid det här laget vad som gör livet mer kvalitativt för mig🤩

Nybryggt kaffe och choklad och en varm kram väntade på mig när jag kom till jobbet, så ska väl alla tas emot när det kommer tillbaka från semestern. Förvisso hade jag bara en vecka men tja, det kan vara tillräckligt länge för att bli efterlängtad💋

Vi fick några timmar tillsammans och det hann komma flera kartonger med nya kläder och några fanns redan i butiken sedan i fredags.

När Therese gått hem för dagen så pysslade jag med att gå igenom mail och lade in de flesta varorna mm och relativt nöjd med min första arbetsdag när jag låste kl 18.

Ett stopp på Sörboden här i byn som nu har bytt ägare och jag är evigt tacksam att den blev såld och kommer forsätta i nuvarande regi. Lilla Sörboden som har allt- i allafall det mesta och fin service👍

Magnus hade värmt grönsakssoppa som jag hade fryst in och det var gott, den satt helt perfekt.

Jag vattnade allt i växthuset och plockade sallad och små äpplen mm och gick bort för att se om jag såg till den stora kaninen, det gjorde jag inte men jag lade ut det jag hade tagit med mig. Ska kika i morgon innan jag åker till jobbet om den eller någon annan ätit upp det.

Magnus var som sagt trött och gick och lade sig, Elise är kvar i Munkedal, jag skrev fel i går, jag skrev Färgelanda. Hon kommer hem i morgon då hon börjar först på onsdag, Signe gick upp och bäddade ner sig i TV-soffan och Ada följde med mig til soffan i whiskeyrummet.

YOGA, det var ett tag sedan jag gjorde ett fullt pass men i kväll så.. back in business💋

Efter det en kopp te av en ny sort jag köpte på Rörstrands butik när jag och Heidi var i Lidköping, det doftar mer än vad det smakar så är det med de flesta tesorter tycker jag.

I morgon kör jag heldag igen, ordningen återställd.

Har ni haft en bra måndag? Kanske också tillbaka efter ett par veckors ledighet?

Jag kan väl inte påstå att jag känner att jag varit ledig då en vecka går fort men jag klagar inte nej nej nu kommer hösten och det ser jag fram till- Fröken höst som jag är..

Nu blir det ett besök i damrummet innan John Blund hälsar på, natti natti.

Kram/😘