Fredag 17/8-lördag 18/8

Så var jag tillbaka hemma på gården, allt är uppackat och nu håller vi på att tvätta undan. Det låter som det var mängder med men så var inte fallet, mest sängkläder och handdukar som upptagit platsen och nu även tvättstugan.🙃

Borta bra med hemma bäst, javisst men denna resa har varit så efterlängtad och nu har vi gjort den och det har gått över all förväntan och vi vill tillbaka nästa år och då lösa visum och åka över på ryss-sidan. Sortavala ligger närmast till på önskelistan.😀

I går lämnade vi stugan i Misola vid 10 tiden och åkte till Helsingfors.

Vi stannade till på ett fik längs vägen där tiden tyckts ha stått till under en längre tid och faktum är att det är stor skillnad på de större städerna och landsbygden. När vi kom till Helsingfors kändes som om vi lika kunde ha varit i Stockholm på alla vis.

Vi hade hurt en stor moderna lägenhet med plats för 10 personer och den var ljus och fin.

Vår kusin Linda satt utanför och väntade på oss och det var väl 40 år sedan vi sågs typ.

Vi installerade oss inväntade resten av släktingarna som vi inte sett sedan jag var liten, mycket att prata om och foton tog såklart.

De är tvåspråkiga, man lär sig alltså svenska i skolan👍

När vi sagt adjö åkte vi in till ciry och gick på restaurang och åt.

Nackdelen med att själv vara god kock är att man är kräsen och detta var den torraste mest smaklösa Carbonara jag någonsin ätit- de fick min kritik vänligen men bestämt.

Några av oss ville vända hem tillbaka till lägenheten- Idun behövde i säng mfl och några av oss ville ta en lov ut i vimlet denna fredagskväll.

Vi had fått böter på BÅDA bilarna, tja- vi är inte så duktiga på finska😙nej då, dåligt med parkeringar så vi chansade lite vilket vi ångrar bittert..

Det blev ett par mysiga timmar och vi gick till domkyrkan såklart och ner till esplanaden och tog en svindyr fika..

Vi var tillbaka och kom i säng vid 23.

I morse gick vi upp vid 7 tiden och gjorde oss klara, vi åkte till flygplatsen och åt frukost där.

Jag köpte en härlig parfym💋

Vi kom på planet, vi lyfte och det var turbulens redan då och resan var inte så behaglig. Jag är inte känslig men..tur jag hade VIVA med mig, vi var flera som behövde det..

Väl tillbaka på Landvetter hämtade vi upp väskor och hämtade våra bilar.

Ett stopp i Alingsås på MAX för lunch och sedan hem🤩

Magnus skjutsade hem Edvin och jag tog med mig Eddie och Gabriella till Stenstorp och Heidi följde med hem då Carl var där.

Ett riktigt gosande blev det allt och en fröjd att vara hemma igen.

Nu är det strax läggdags igen och det känns i kväll som hösten slagit till, och inte mig emot.

Hoppas ni haft en fin helg so far..

Kram😘