Torsdag 16/8

I dag har jag fått en ny vän och det är ingen mindre än mannen som upptäckte finska hårdrocksbandet Nightwish som kommer härifrån Kitee, en utav bandmedlemmarna Thoumas bor fortfarande här. Den här mannen, Plamen Dimov har dessutom grundat/startat Kitee Festival.  🤩Han är ingift i släkten med vår syssling Leena.

En händelserik dag på många vis och vi har träffat fleran andra släktningar och det känns jättekul såklart😀

Hade sovmorgon till 8, då började huset vakna till.

Frukost tillsammans och faktum är att jag älskar detta med stora icke helt lugna frukoststunder.

Efter allt var diskat och uppbäddat planerade vi dagen och vi startade med att gå för att se vart det gamla hus som vi lånade att bo i några somrar som skulle ligga en liten bit bort från stugan.

Vi hittade den inte men ett skjul som kan ha tillhört huset fanns på deen platsen vi TROR var den rätta.

När vi kom tillbaka till stugan vinkade vi hejdå till faster Paula som som skulle bege sig hemåt igen.

Vi åkte in till Kitee efter en kopp kaffe och träffade vår kusin Nina som fanns inne på brandstationen idag. Hon jobbar där i bland så lite tur hade vi allt🙃

Lite foton och prat om livet i en oerhört nedkortad version åkte vi vidare till ett bostadsområde och träffade Erkki, Ninas pappa och vi pratade lite kort med honom innan vi begav oss vidar till vår barndoms badplats- Neulaniemi.

Så kul det var att komma dit och jag kände igen mig. Alla badade utom jag, är ju badkruka och vattnet höll kanske 20 grader och det är på tok för kallt för mig.

Efter badet åkte vi tillbaka till stugan och värmde rester och det visslade till så var det soprent. Bra med matglada människor- me like🤪

Lite slappande i solen innan vi gick bort till Seija och Leena Gröhn, Seija bor 10 minuter från stugan och det var ett vackert beläget hus med egen brygga och sjö.

Så skulle jag också vilja bo💋

Glass, rabarberkaka, finsk vetekaka och kaffe fanns uppdukat med sjöutsikt.

Vi fikade och efter det kom det fram gamla album och Eddie fick låna ett kastspö av Seijas man Erkki och de hade en trevlig stund på bryggan. Eddie ropade till oss andra högt och tydligt när han fick napp- en 2 kilosgädda, tjohoo så kul.

Så mysigt det var denna eftermiddag och så kom Leenas man Plamen, en mycket intressant man som sagt..

Vi rundade av efter ett par timmar och gjorde besök i en stuga där vi hade lekkamrater när vi var små och några utav de barnen (numera vuxna såklart) bodde kvar i nya hus, en del flyttar inte så långt😙

När vi var tillbaka hemma i stugan satte Antti på bastun och vi bastade, supersauna❤

Nu sitter vi alla och väntar på att Plamen ska höra av sig för han ska ta oss till ett speciellt ställe här i Kitee - återkommer i morgon om vad..

Ni får ha en fortsatt fin kväll, kram😘