11. aug, 2018

Väskan är packad

Då är de endast några timmar kvar tills vi påbörjar DEN STORA FINLANDSRESAN! Suomi-Finland, de tusen sjöarnas land som det så vackert heter,  därifrån har jag till viss del mina rötter genom min far som kom till Sverige som krigsbarn -39

När jag var barn, ja under hela min uppväxt åkte vi några veckor på sommarlovet dit och hälsade på farmor, farfar, kusiner, övrig släkt och vänner. Jag lärde mig succesivt prata finska och vid 5-6 års ålder kunde jag flytande finska men eftersom vi inte pratade finska hemma, inte ens med far så kom jag ifrån det och glömde bort det mesta.

Idag kan jag ju några ord, några sånger, kommer ihåg vissa fraser mm men ingen helhet tyvärr.

I morgon flyger vi till Helsingfors och hyr minibuss och tar oss först till Kouvola och därefter mot Kitee/Misola där vi ska bo allihop i farmor och farfars stuga.

Den är omgjord endel, hoppas jag känner igen mig lite grann i allafall💋kanske utedasset finns kvar🤪barndomsminnen far runt i mitt huvud..minnen i mängder.

Alla mina ungar ska med och det är verkligen GULD värt❤det är jag extra tacksam över att de har intresse detta, en hel vecka med alla.

Min syster Anja, min bror Antti- ( ja de båda fick finska namn men inte jag, varför det blev så har inte mor och far haft någon förklaring till, Anikki var inget alternativ.)

De ska med på resan och min Anjas dotter Lisa och min äldste son Eddies flickvän Gabriella samt Magnus och Anttis yngsta tös, lilla Idun, det blir kul🤩

Idag då, hur har denna dag föröpt då? Jo jag vaknade tidigt i morse och det var rätt så skönt efter som jag kom tidigt i säng i går så var jag pigg i morse.

Efter frukosten packade jag, vattande inne och ute samt mängder av annan plock, plockade ihop mat mm till de små och så åkte jag in till skövde och stannade till på ICA Kvantum och handlade lite för mor och fars räkning.

KALLT idag bara 16+ det var längesdan, vänder de nu?

Så till Solbacken för veckostäd, mor och far mådde bra, mor var lite trött av ingen orsak, väderskiftningarna antagligen.

Ada och Signe ska stanna där större av delen av veckan och faktum är att jag kände mig lite sorgsen att lämna dem, inte att lämna dem där utan generellt barade är ju mina bäbisar..ja ni vet😙

När jag pussat alla hejdå åkte jag in till stan igen och köpte goda kakor, fin choklad och gott kaffe till töserna ( mina arbetskamrater) till nästa vecka, det ska vara gott att komma tillbaka från semestern ju❤

Solveig var på plats och det var fullt med folk i butiken , kul.

Vi hade en del under dagen då det var en del annat jippo runt omkring.

Men eftermiddagen blev seg och 15 låste jag och åkte hem till Heidi, hämtade den stora väskan som vi alla ska handdukar och lakan i, hem till Edvin och hämtade hans "bidrag".

Hem och värmde soppa, Magnus hade ätit tidigare när han kom hem från sitt jobb.

Tomaterna behövde inget vatten då det varit mulet idag.

Det kommer mängder av paprika, så glad jag är för det🤪ska li gott.

Ett par glas vin kvällen till ära-lite avkopling generellt..Flisan kommer hem idag-liiite för sent kan jag tycka men, ja hon börjar ju bli stor🤨fy fy fy..måtte det komma barnbarn snart, känner att jag är i behov av allt det där ännu som det innebär.

Nu ska jag fylla på mitt glas, lyssna på James Blunt och invänta min älskade Flisa/Elise❤

Återkommer i morgon kväll från Karelen..

Kram😘