Söndag 5/8

5. aug, 2018

Mörkret närmar sig och med det lugnet. Förvisso har det varit lugnt här de senaste timmarna, men det händer ändå att känslan i skymningen genererar en viss form av tystnad💋 just nu är den känslan mer än behaglig.

I dag har jag känt mig skönt trött och avslappnad, det har varit en dag då jag kopplat av rent generellt med trevligt sällskap.

Vaknade 7 i morse och låg kvar och gosade med Signe och kikade igenom FB bland annat.

Strax före 8 gick jag ner till köket där Magnus höll på att utfodra de små och koka ägg.

Amanda kom ner och åt frukost med oss.

Dagen var ju planerad med heldagsutflykt till Svalnäs med alla kidsen men de hade stannat kvar några extra dagar på kusten och jag klandrar dem inte, vi får ju faktiskt ändå en hel vecka tillsammans i Finland snart😀

Heidi var i vart fall sugen på att åka till Lidköping fast på en lite annan nivå än stranläge och faktum är att det var inte så varmt så tanke på annan sysselsättning var nog genomförbart.

Bädda, dusch och fix så åkte jag in till Skövde drack en kopp kaffe hos Heidi och Carl. Wera är skendräktig nu igen och pip värre, dessa små älskade monster🤪

När kaffet var uppdrucket och Wera var färdig gosad åkte vi till Lidköping och parkerade vid älven i stadsparken.

Lika fint som i Hjo och vi gick ner till den mysiga restaurangen som låg vid vattnet, Terrassen heter den och är väl värt ett besök.

Det tyckte också de söta änderna som som kom vaggandes in bland borden och de kikade efter något och ganska så snabbt förstod vi vad de kikade efter.

Det måste vart restaurangeens ägare, en gullig man som kom med en hink med mat till dem, de följde efter honom upp på kullen precis intill - de väntar på mig sa han💋supergulligt, nästan ANDligt..

Heidi och jag åt röding och det var verligen smak på fisken, supergod.

En skön avkopplande stund och mer än mätta blev vi.

Ett besök på Rörstrand blev det och visst hittade jag porslin jag skulle vilja ha, Heidi likaså.

Kaffe, kaffe..vi tog oss till Rådhuset och drack cappucino och delade på en bit citroncheesecake, det smakade ljuvligt, visst var vi fortfarande mätta men klart det fanns ett litet hörn kvar till magen till detta🤪

Nöjda med vårt besök i staden åkte vi tillbaka till Skövde, vissst fanns det flera vänner jag hade velat hälsa på men det får bli vid nästa stadsbesök i Lisch.

Elins Esplanad är ett ställe jag nästan aldrig besöker men vi åkte dit och jag uträttade ett par ärenden, vågar jag berätta att jag hittade ett par nya....😙

Jag skjutsade Heidi till 30-K, hon skulle träna och därefter åkte jag hem till gården.

Amanda spelade spel och Magnus grejade med fiskegrejor. De hade varit på Hökensås och fiskat i går och Amanda hade fått napp😀

Ett trevligt besök inne hos grannen, och därefter nyinköpt te och knäckemacka. Jag hade plockat in mängder med tomater och det är massor på gång- nu kommer nästan allt på en gång.

Flisan är kvar i Uddevalla, saknar henne men snart får vi ju kvalitetsid tillsammans❤

Lilltösen vände tillbaka hem utan större invändningar, kändes nästan konstigt😮

Magnus har lagt sig, han har arbetsdag i morgon likväl jag, fast jag har betydligt senare start.

En sammanfattninsvis avkopplande dag, så välbehövlig, yes!

Godnatt och sov så gott/kram😘