1. aug, 2018

Pip pip

Kväll och endast 24 grader, fryser nästan😮men så blir det ju. Om vi vant skinnet vid medelhavscärme, eller snarare mer tropisk värme så tro 17 det att när det kryper ner till blygsamma 24 så blir man ju frusen🤪

Sitter ute i den ljumma kvällen  med min dator och en ännu så länge kall öl. Jag har haft en bra dag på alla vis och den känslan är toppen.

En kort sammanfattning av gårdagen.

Det vart ju arbetsdag, varm som i en öken, jag tror detta var den varmaste dagen av alla varma dagar och när jag satt ute bra mycket senare, det hade till och med mörknat då var det 25 grader.

Det blev en ganska så bra arbetsdag men svårt att få folk att styra om och tänka höst. De kommer in och frågar efter samma saker, tunna klänningar med vidd i linne eller viscose men det var längesedan dessa var slut😙

Efter jobbet så tog jag en kort promenad ner till Mac donalds hör och häpna men jag var sugen på salt och tog en pommes med extra mycket salt. Det blev perfekt👍

Möte på Scandic med mina kamrater från Zinzino, jag höll i produktinformationen och det var roligt då jag verkligen har mitt hjärta för dessa💋

Efter mötet åkte jag till Käpplundagärde och hämtade upp Marie och så åkte vi hem till gården.

Det hade börjat mörkna och det var varmt och skönt så vi satte oss ute på verandan med varsin öl och lite tacochips. Tiden försvann och vips var klockan läggdags.

I morse vaknade jag vid 7 tiden, Magnus hade gått upp till jobbet i svinottan. Jag kikade igeon min telefon och vädret blev det första jag kollade för att förvissa mig om att det fortfarande fanns regn med i bilden, jo då, det verkade så.

Jag väckte Marie och fixade frukost, Ada var på plats som vanligt och Signe låg kvar och drog sig.

Glada taxar som fick smaka sista äggbiten från ett ägg som idag kokt 30 sekunder för länge, morr.

Efter frukosten grejade jag klart i köket med färdigt med disk och plock.

Bäddade och duschade innan jag åkte in till stan. Marie var kavr hemma för att se efter töserna under dagen.

Jag låste upp butiken och inväntade både regn och kunder och för tillfället toppade regnet min ösnkelista😀

Jag blev under dagen nöjd meed det sistnämda men regnet var nästintill obefintligt. En åskknall och fjuttigt med regn, suck!

Solveig kom in och hälsade på äntligen och det var roligt, hann nästan bli orolig😮men kaffe och prat så då var allt som det ska vara.

Dagens sista kund var en kvinna som var sugen på höstkollektionen och det blev SÅ bra alltihop, så roligt, jag blev så nöjd..jag kunden också naturligtvis🤪

Jag gick ett ärende till apoteket, pratade med en av ägarna på Mamma Mia restaurangen (vår närmsta granne) jag ringde ett samtal ooch därefter åkte jag hem och sjöng med James Blunt -slide over here, let you´re hands feel the way..

Marie var pratsjuk när jagg kom hem och grisarna myssugna. Jag stuvade in en maskin tvätt och lagade mat.

Vi åt och Magnus kom lagom hem när allt var färdigt😀

Magnus erbjöd sig att skjutsa hem Marie då hon har tidig start på jobbet i morgon och jag gick ut för att vattna.

Då hör jag ett knepigt läte ifrån snåren nedanför det äppleträd som är närmast växthuset. Jag delade försiktigt isär det höga gräset och där låg en relativt nyfödd fågelunge med öppet gap, stackars liten.

Jag gick runt trädet för att se vart boet var och hittade det slutligen i ett större hål ner i trädets ena grenar.

In och letade upp mina skinnhandskar och lyfte och den lilla krabaten och petade ner den försiktigt i grenen igen, jag har inte hört något läte på länge nu så modern/fadern har förhoppningsvis varit där med något ätbart❤jag hoppas att det gått vägen.

Nu är det snart mörkt härute igen och tvättmaskinen har tystnat. Detta innebär att.. och efter det blir det läggdags.

En ny arbetsdag i morgon och efter det ledigt i dagarna 3.

Hoppas ni haft en fin 1:a Augusti och ser fram till nummer 2.

En gonatt önskar jag er alla/kram😘

 

 

Nölj med dagen låste jag kl 18