Lördag 21/7

21. jul, 2018

Galenskaparna och After shave sjöng- Dä sa va gött å leva annars kan det kvetta,  fint å leva.. ja visst är det så sant som det är sjungit, livet ska man ju helst bara njuta av i allfall så ofta det går Å det har jag gjort även idag. Vi har varit runt Söderköping och hittade en badplats vid namn Sanden och kan ni tänka er.. JAG BADADE😀

Kan väl iinte påstå att nattens sömn var den bästa, vi kom sent i säng och kl 4 vaknade jag av en fet fluga som klev i mitt ansikte, jag gick upp och besökte toa och somnade sedan om och vaknade inte förän halv 9 när Magnus kom in pigg och frågade om frukosten var på g. Jag svarade yrvaket att så var inte fallet men vi vaknade till Anja och jag och så var dagen i gång.

Anja sjulle ju i väg och guida i en utav värdens namnmässigt minsta byar nämligen Å och vi packade in badkläder och åkte mot Söderköping för bad i Östersjön.

Vi hittade Sanden, en badplats som var rätt så trevlig och Amanda har tjatat länge nog nu så jag tog mod till mig, jag insåg att det var inga större problem med att komma i🤪

Vi bröt upp vid 14 tiden och åt på en ställe nära vattnet i st: Anna där folk kom med små båtar och stannade till för att äta- drive för båtar det vore en affärsidé kanske?

Det var fullsatt såklart och vi fick vänta länge på maten.

Vi åkte genom ett mysigt landskap om än supertorrt, en bilfärja över till Stegeborg, vi åkte igenom den lilla byn Å och så tillbaka till Granhammar. Vi stannade till i Linghem och handlade litee proviant inför kvällens övningar och det belv en tur till stranden med klipphällarna inne i skogen men dt blåste så där idag så det var nästan kallt.

Vi förflyttade oss efter en timma mer in mot viken och vassen skyddade lite och där åt vi det medhavda maten.

Väl hemma igen fick vi sätta på oss fleecetröjor, kvällen var kylig. Antagligen varmare än våra normala sommarkvällar men vi har ju vant oss vid ett näst intill tropiskt klimat så klart att man fryser när det är under 20 grader då..😙

Magnus hjälper Anja att bära in ved och Amanda leker, jag tänker skriva dagens kapitel rätt så tidigt idag för det blir tidigare i säng i kväll. Känner mig trött och lite frusen.

I morgon efter frukost väder vid tillbaka hemåt men vi tänker stanna till på den badplats vi besökte på väg hit.

Hoppas ni alla haft en skön lördag och kväll. Det har vi och haft och strax säger jag godnatt. Så skönt att komma hemifrån några dagar, det känns oerhört nyttigt.

Natti natti/kram😘