14. jul, 2018

Kundmöte

Ännu en vädermässigt underbar kväll på verandan. Ett glas vitt kvällen till ära och en skål tacochips med extra mycket sting🤪

Jag har för en stund sedan halat flaggan och vikt ihop den snyggt och prydligt tills nästa flaggdag. Det slog mig i morse när jag åkte genom byn att det bara var jag som flaggade, varför har folk flaggstänger om de ändå inte flaggar? Jag tycker verkligen vi ska värna om vår fina flagga och hissa den så ofta tillfälle ges, vi är dåliga på det, inte jag men många andra. 

En oerhört seg dag i butiken idag och jag var faktiskt tvungen att gå ner för gatan och titta på det näst intill helt ödelagda torget, suck så trist, men jag förstår dem så väl, 30 graders värme, vem har lust att vistas i stan då och särskilt att kika efter kläder när man helst vill gå naken🤩

Helt ensam i morse igen så när som på de mjuka flickorna med bruna ögon. Lite oroväcknade att jag uppskattar ensamheten och tystnaden, eller kanske inte, jag jobbar mer nu och när jag kommeer hem på kvällarna är jag ju inte ensam och inte är det tyst heller så logisk förklaring. Behöver insupa friden, lugnet, dra in det djupt i alla mina sinnen. 

Jag å frukost ute, bäddade och gjorde mig klar för avfärd. Stuvade in de glada laxarna i bilen och så åkte jag och James in till Skövde- Oh Melody, everyday you play me something sweet..😙

Ada och Signe hittar ju upp själva till Marie, enbart dörrren de inte klarar- fniss.

När jag lämnat dem åkte jag till ett gulligt par i Hentorp och tog test 2 och efter det ner till city och låste upp butiken.

Så skralt med folk på stan och jag förstår dem, hemma i skuggan under korkeken, nere i en sval källare eller vid nått vattendrag är det som gäller dagar som dessa dagar. Tankar går till alla djur som inte har bete och de djuren i skogen som kanske inte ens får tag på vatten- det är en tuff tid som vi kommer att känna av en längre period på många olika vis, det är ett som är sant. Detta väder är allt utom gynnsamt mer än för uteserveringarna där personalen går på knäna i värmen...nä usch!

Solveig kom ner och var pigg och glad, hon satte på kaffe och hjlpte mig att prismärka klart inför måndagens SLUTREA- MÄNGDER av plagg till 70% så orkar ni ta er ner till stan på måndag så GÖR DET😀

15:00 låste jag butiken och räkna kassan var knappt någon idé, vi tar igen nästa vecka får vi tro👍

Jag åkte på kundmöte till en rar kvinna som bodde i ett Villavillerkullaliknande hus med sin man och en liten vovve. Huset var omgivet av en underbar trädgård, vildvuxen men planerad- me like. Vi kikade runt inne och ute innan vi gick ut och satte oss under en stor ek och pratade hälsa, kost, olja- hur viktigt det är vad vi stoppar i oss och ett måste att upphöra med den absolut störta boven i vår tid- SOCKRET!

2 timmar förlöpte och jag åkte hem och vattnade tomaterna och lagade middag. Tog upp rådjurskött för ett par dagar sdan och nu var det läge.

Magnus var kvar på jobbet men hade skjutsat hem Amanda så hon fick greja med annat en stund.

När han kom hem så åt vi och efter det planerade jag för morgondagens utflykt. Det var meningen att Flisan skulle komma från Uddevalla idag vilket hon också gjorde men tanken var från början att hon skulle ta en buss hem till byn men hon ångrade sig så istället för att åka till Hjo och handla så blev det en tur in till Skövdei stället.

Mysigt att träffa henne igen och hon mådde allt lite bättre nu. Hon hade träffat sina vänner där och klart att det var oerhört vikitg i en situation som denna.

Vi handlade på ICA Kvantum och så hämtade vi de små liven hos Marie och så bar det av hemåt.

När jag öppnade bagageluckan och hundburen så på nått vis, snabb som en vessla hade Signe ålat sig ur kopplet och slank ur mitt grepp och sprang efter grannes kisse. Som tur är kom hon inte långt och inte skadade hon kissen heller, då hade jag gjort mig olycklig på henne för det är en gammal kattdam men det tog ju inte Signe någon hänsyn till. Det slutade väl tack och lov.

Flisan gick upp och packade upp sina saker och jag packade upp det jag handlade. Amanda stog och gjorde chokladbollar och Magnus såg på TV/film.

Flaggan tog jag ner och efter det hällde jag upp ett glas vin som strax är slut, konstigt nog är inte skålen med tacochips slut än, känner mig rätt så mätt.

Tanken är att vi ska göra kväll snart, har tänk att komma i väg tidigt och nyttja hela dagen, skönt för mig med så lite ledighet denna sommar..😙

Hoppas ni alla haft en skön lördag och en avkopplande kväll.

Godnatt och sov så gott😘kram