Lördag 23/6-söndag 24/6

Ett halvår kvar till julafton är det idag kläckte mor min ur sig idag och visst har hon rätt, men just nu känns det ljusår dit🤪

Sitter under parasollet ute vid växthuset och bara käbber av sommaren. Solen bränner lite på mitt bröst, flugor i mängder som retar upp mig lite lagom, en del annat surr från bin och andra flygfän, massor av fjärilar har varit aktiva här idag och flera har jag räddat ut ur det stekheta växthuset- djur på Djursätra japp😀

Tänk vad fint väder gör skillnad när man är ledig, särskilt sommartid och särskilt när man vet att man blev snuvad på semestern detta året också, då känns det extra härligt att få lite sol på skinnet dagar som dessa💋

I går var en riktigt slappar dag med en del omtumlande inslag.

Jag vaknade strax före 5 och kände mig febrig, snuvig och ont i huvudet. Jag tog 2 Alvedon och somnade om och vaknade strax före 8 av ett jordskalv men det förstod jag inte förrän jag läste på FB att de sagt på nyheterna att centrat för skalvet var 8 km norr om Skara. Jag messade pappa och han hade suttit vid köksbordet och löst korsord när bordet började vibrera.

Jordskorporna är väl i aktivitet på grund av den värmebölja som vi vart berikade med, fascinerande och lite otäckt när man läser det.

Dagen förlöpte i lugnets tecken vilket den säkert gjorde för många men av andra orsaker än förkylning..

En tur till vackra Hjo, en kortare promenad då jag nte hade den vanliga orken och det var mängder aav folk. Vi tog en glass i hamnen innan vi åkte hem igen.

Lunch ute på solterrassen, vila och återhämtning.

Kvällen bjöd på smaker från förr i sommartider..

I morse kände jag mig faktiskt sämre, 2 Alvedon innan frukost.

Flisan kom in till mig lite mammig och ville mysa innan det var dags att starta igång dagen.

De flesta morgonsysslorna även på söndagar och när vi var klara åkte vi in till skövde och lämnade av Flisan på Rådhuset och därefter till ett soligt Solbacken.

Di gamle som hade 57 årig bröllopsdag i går mådde fint och mor talade om att det idag var 6 månader kvar till jul😙..

Magnus hjälpte pappa med lite fix kring bilen, jag städade- något långsammare idag och när vi var klara åkte vi hem och jag kände stort behov av vila.

En något molnig förmiddag tonades ut till en fantastisk eftermiddag. Det blev en god lunch ute under parasollet, och en stunds vila.

Nu har Magnus åkt till gymmet, dags för nya utmaningar och jag ppassade på att strosa runt i trädgården och njuta av den och i mina tankar och funderingar kände jag en smula ledsamhet..att allt detta vackra bara är till låns ett par månader till, visserligen kommer allt åter men åndå..tänk om vi fungerade likadant, det kanske vi gör fast inte med så stora kontraster som naturen..vi vill ju alltid vara i blom💋

Flisan slutar snart jobbeet för idag och jag ska åka in och hämta henne då det inte går någon buss söndagar, jag behöver damsuga en sväng och fixa naglarna. Jobbdag i morgon och tack och lov mår jag något bättre.

Ny vecka med nya utmaningar och äventyr..

Hoppas ni alla haft en underbar midsommar, sommaren fortsätter och resten av livet- helt famtastiskt..

Ha en forsatt skön kväll mina vänner😘