Fredag 22/6

22. jun, 2018

Midsommarafton-nästan blå himmel men blåsigt, jag är tacksam över att det inte regnar😀

Hur tänker ni spendera denna helg? Kusten? Stugan? På sjön? De flesta med nära och kära eller på tu man hand med sin kärlek eller helt ensam, ja det finns många varianter.

Jag minns en midsommar som jag faktiskt var helt alena och rent ärligt ska jag tala om att det var allt annat än vad jag kunnat tänka mig. Det var den första sommaren som jag bodde i den lilla mysiga stugna utanför Uddevalla.

Mina hyresvärdar var bortesta och de som hade hästar på gården var där på fm och grejade så resten av dagen var jag ensam och det var en märklig men mäktig känsla då stället jag bodde på har en vy som är så naturskön att man blir stum stundtals. En minnesvärd midsommarafton med många tankar som ännu ligger kvar i min minnesbank och vissa saker är fortfarande orörda, ligger på vänt..

I går var ingen bra dag, jag kände mig vissen, trött och håglös. Söta Solveig kom in på jobbet under senare delen av eftermiddagen och satte på kaffe åt mig/oss och hade hon inte gjort det hade jag nog börjat gråta där och då😥

Det är en hel del som jag av lite olika skäl inte kan gå in på vad som ligger och stör, med denna nya lag så får man ju passa sig men folk i min omgivning har ställt till så pass mycket att det är fler än jag som kan komma att bli lidande en längre tid framöver på grund av det rådande läge och frustrationen är stor.

Morgonen var behaglig och effektiv.

Jag väckte Flisan, hon skulle åka med mig in til stan för att jobba. Vi hjälptes åt med de små och och efter vår egen frukost fixade hon på sitt rum och jag rensade ur mina garderober.

Jag har ju tappat en del i vikt och bland annat min fina kostym från Margit Brandt hänger som en hösäck på kroppen så faktum är att det inte blev så mycket kvar i garderoben.

Vi gjorde oss klara och åkte in till satn, släppte av Ada och Signe pch tre fulla kassar med kläder hos Marie, därefter ner till ICA Kvantum och handlade lite midsommarmat.

Där var det fullt med folk som liksom bara flöt ut i butiken likt en myrstack med snabba rörelser hit och dit for allt omkring och jag stannade till ett ögonblick och begrundade allt- 🤨

Vi fyllde vår medhavda kasse och åkte ner till stan.

Jag började 11.30 idag och Therese var på plats när jag kom.

Flisan gick till sitt jobb och jag plockade in de kylvaror som jag hade köpt och efter det gick jag till bolaget och köpte en flaska alkoholfritt jordgubbsbubbel och en kartong rosé.

En del folk i butiken som leatde klänning, de hoppades på en väderförändring tills idag och visst har det blivit det. I går var det nämligen inte mer än 9 grader och regn och åter regn. Det kändes mer som en dag i september faktiskt på alla plan.

Några telefinsamtal fick mig att bli rejält slokörad.

Therese gick hem, vi fick 2 timmar tillsammans idag, alltid något💋

Eftermiddagenflöt på och strax innan stängning kom ett guldkorn på besök, det lyfte mitt sinne en smula.

Kassan blev helt ok med tanke på vädret och åtminstonde nöjd med det inväntade jag Flisan som slutade något tidigare med tanke på vädret var det skralt med folk även på cafét så hon åkte med mig hem igen.

Jag packade upp det jag handlat, fixade lite kvällmat, vi åt och jag hjälpte Flisan att greja lite på hennes rum-lite curling ni vet😙

Magnus hade med sig fina midsommarblommor till mig och det gjorde mig glad, tyvärr får man ju köpa dem på ICA då allt ute är borta sedan länge..

Återigen hade jag en del tankar om en kommnade situation och eftersom jag redan var uppeldad sedan tidigare så vände jag ut och in på min skalle och berättade vad jag ansåg. Tror jag är helt rätt ute oavsett vem jag skulle fråga men.. Magnus är ju FÖR snäll allt som oftast och i detta fallet är det allt utom bra.

Lite snacks och ett glas rosé och två avsnitt av Lie to me, därefter kände jag att sängen skulle bli en skön vän, det fick bli en morgonblogg och det gick ju fint🤪

Nu ska inte jag gnälla mer, även jag är mänsklig och har inte alltid blå himmel utan mina dagar är också grå och regntunga då och då, men jag brukar bespara omvärlden det mesta då den är full av elände utan mitt gnäll.

Nu hoppas jag att ALLA får en fin midsommarhelg med allt ni önskar❤

Återkommer i kväll, kram till er läsare.