16. jun, 2018

Vattenbrist

Att vakna och inse att det inte finns något vatten är ett i-landsproblem, ja, men faktum är att det ÄR verkligen inget kul. I går morse var det så. Min ena granne hade blivit varse problemet en timma tidigare och varit snäll och ställt en stor PET-flaska på vår trapp, de sista dropparna hon kunde får ur sin kran nere isin källaren och det var det vatten jag hade under morgonen att disponera till allt. Tänk så bortskämda vi är med just vatten😮

Fredag morgon läste jag alltså detta sms och insåg att jag fick strunta i att spola på toa i onödan. Denna vattenbrist vet vi inte riktigt vem eller vad som orsakade men vi tror att bonden här ute tömde ur för mycket vatten ur den brunn vi har här på gården och då det antagligen inte fanns tillräckligt med vatten fick den gamla pumpen jobba för hårt så den gick sönder. Detta resulterade i att jag inte kunde duscha mm, men jag hade ju ändå en skvätt så det blev bra till slut ändå😀

Flisan var hemma och tog sovmorgon, hon skulle jobba eftermiddag. Jag lämnade hemmet och åkte till jobbet riktigt tidigt, redan kl 8 var jag på plats för att möta killen som skulle installera ett larm i butiken.

Sagt och gjort, det tog halva dagen.

Therese och jag fick en ganska så bra dag trots att det var student i Skövde. Jag slutade 15 och gjorde några ärenden inna jag åkte till  ICA Kvantum och handlade.

Hem ljuva hem, det blev en kort sväng hemmavid.

Jag gav de små mat och gick ut med dem, packade in Brassestolar och åkte så in till Skövde igen och hämtade upp Edvin.

Vi åkte till Axvall där vi mötte upp Heidi och Carl, det var nämligen dags för bingo- ett sommarnöje🤪

Det blev ingen vinst men ett par trevliga lugna timmar tillsammans ändå.

Flisan blev kvar inne i staden hos vänner och jag släppte av Edvin och åkte hem.

Magnus var hemma och kikade på TV, vi lade oss rätt så omgående då jag var oerhört trött efter en arbetsmässigt tuff vecka.

I morse fanns det vatten men mycket smutsigt och fullt med svarta avlagringar mm så jag fick spola länge innan det gick att använda. Magnus fick skruva isär alla blandare då satt fast mängder av elände i dem så kallvattnet inte kom fram, ja tänk vad detta ställt till det, morr😠gamla ledningar i ett sådan här läge är inget kul alls. Till och med toaletten uppe krånglade tills nu i eftermiddag, då var den normal igen.

Frukost tillsammans med Magnus, en underbar dusch nere för uppe funkade inte kallvattnet men jösses så skönt ändå 💋

Jag fixade till mig, plockade ihop återvinning, vattnade allt inne samt i växthuset och därefter hade jag ett litet samtal med Magnus om tillvaron och sommaren.

11:50 kom jag till jobbet, något försenad p.g.a kallvattnet.

Det var kunder i butiken så det var bara att flyta in i tillvaron.

Vi hann dricka kaffe och prata en stund innan det var dags för Therese att sluta för dagen.

Eftermiddagen var fakstisk rätt så ok för att vara lördag, kul😀

Det blev ett besök till idag på Kvantum, lite grönsaker som fattades och jag köpte en bit rökt lax med ramslök.

Ett glas rosé ute i solen, avkopplande och skönt. Magnus var i tagen med lite byggprojekt som vanligt🤪

Jag lagade middag och vi åt ute och planerade ett ev utekök, litet och spartansk ska det vara.

Behaglig eftermiddag/kväll, jag betsämde mig för att inte göra så mycket idag utan bara vara, det gick rätt så bra så när som på 2 maskiner tvätt och byte av sängkläder🙃

Nu ska vi strax se klart den film vi påbörjat och efter det är det läggdags. Flisan kommer hem med en senare buss, vi hinner nog lägga oss innan..

I morgon är jag ledig och har inget annat inplanerat än ett besök hos mor och far på Solbacken.

Kanske det blir en latmaskdag på Annikavis😙

Hoppas ni alla haft ett par sköna dagar och härliga kvällar.

Nu önskar jag härmed godnatt😘