15. maj, 2018

Nu kör jag GRÖNT

Då var snart även denna vackra sommardag till ända. Det har varit en innehållsrik dag med inslag av både glädje, ledsamheter, teknik, nya bekantskaper, ny kund, kramar mm, jag känner mig lugn till sinnet och stabil och nu kör jag GRÖNT full ut ett tag😀

Vi sitter ute på altanen, jag har en utav mina vänner här som heter Marie, det finns fler alltså men detta är min vän som då och då tar hand om de små liven. Jag erbjöd henne att sova här och stanna här över dagen i  morgon och VEM har sagt nej till det? Ingen💋

Ada har nämligen varit hos veterinär i dag och hon mår nog bäst av att vara hemma här i stället för i stan i morgon.

Jag vaknade lite väl tidigt i morse men jag hade ju mitt spel, mina tankar och jag njuter av att kunna ligga ostressad nu för tiden i sängen och kan koppla av fullt ut, det är så skönt.

Gick upp vid 7, satte i lite toning i håret då solen bleker snabbt nu, även fast jag är relativt mörk så blir jag snabbt ljusare.

Flisan vaknade och tog en dusch, så brun och fin hon börjar bli nu.

Då Ada inte fick äta nu på morgonen så fick Magnus ta ut henne i trädgården när jag gav Signe mat mm, sedan fick även hon gå ut.

Ada sneglade lite på mig och undrade om inte det blev frukost snart men jag sa att hon/de fick vänta lite😙

Vi åt frukost, jag duschade och fixade till mig och Magnus skjutsade henne till buss i byn och därefter åkte vi till vackara Karlsborg där det finns en bra veterinär där Heidi varit med Wera för just tandsten.

veterinären började med att lyssna på Adas hjärta och kunde konstatera ett blåsljud på hjärtat och det kunde komma att medföra komplikationer i samband med med sövnadet men tandstenenmåste bort så hjälp vilken frustration. Jag beslöt att köra och jag fick skriva på ett papper om att det hände något under narkosen så var det under mitt beslut🤔

Vi gick en längre runda längs den vackra stranden och efter en timma var vi tillbaka.

Det var svårt att få henne att vakna och veterinären fick öka på dosen med uppvak, till slut vaknade Ada och det skallet som kom ur henne var hjärtskärnade. Detta höll i sig en lång stund men veterinären förklarade att hjärnan vaknar tidigare än kroppen och då kan det såklart kännas oerhört obehagligt och då kan vissa hundar just skalla så.

Vii åkte tillbaka hem och Ada lät så hemskt en lång stund och Signe blev oerhört orolig. När vi kom hem bar vi in Ada och Signe fick komma och nosa och hennes oro lade sig.

Jag var tvungen att åka och jobba men av någon anledning kände jag mig lugn. Magnus var ju ledig så hon var under uppsikt.

Underbart att träffa Therese igen och vi fick ett par timmar tillsammans, vi gick igenom lite kommande saker, jag fick ordning på mail och synkronisering med skrivaren..ÄNTLIGEN!

Sommar, sommar, undeerbart med denna värme och jag njuter att vädret håller i sig, en liten nackdel är ju att folk inte är så på att handla vårkläder..😙

Fina Solveig kom in och höll mig sällskap och tog tag i lite av varje som hon alltid gör när hon kikar in, så effektiv människa det där👍

Jag ringde hem och Magnus bekräftade att Ada piggat till sig, min fina älskade vovve❤

Det blev dags att låsa och jag åkte snabbt till ett möte och i kväll var det med Alpnäring, spännande med nya smaker.

Jag hämtade upp Marie, Flisan och Wera, därefter åkte vi hem till Conmodus Villam, mitt underbara hem.

Magnus värmde soppa och vi åt ute på altanen såklart. Så mysigt och skönt här ute, vi bor verkligen fint.

Magnus har nyss lagt sig, jag har vattnat grönsakerna som växer så det knakar, tomatplantorna tar sig och allt känns på gång.

Vi ska snart göra kväll här, ny arbetsdag i morgon och jag har säsongens näst sista körövning i morgon, därefter blir det sommarlov.

Hoppas ni haft en bra dag, kunnat njuta av kvällsolen- den är min favorit.

Den här dagen lägger jag till i mappen BRA-dagar, Ada är fin i munnen igen, tandsten är hemskt på de små och nu är det tandbostning för dem båda som gäller. Vi har bokat en tid för samma sak även för Signe om 2 veckor.

Nu mina vänner rundar jag av och går och lägger mig, ska bli skönt att lägga mig nära Ada och borra in näsan i pälsen på henne❤

Önskar er en skön natt och en bra start på den nya dagen.

Kram och godnatt😘