Söndag 6/5

6. maj, 2018

Satt på trappen till den stora entrén och såg solen sjunka ner bortom horisonten. Jag drack ett litet glas rött under tiden och lyssnade på allt surrande och kvittrande som fortfarande var i full gång. Så lugnt och fridfullt det är här ute, jag skulle inte vilja byta mot något ❤

Jag har födelsedag i idag och det har varit en så mysig dag, vädret har ju dessutom varit toppen😀Jag har köpte en randig klänning, fått fina presenter och god mat. Känner mig nöjd, glad och tacksam.

Sov med öppet fönster hela natten och det kändes inte, inga fladdermöss heller. Händer att det flyger in en liten krabat men ofta hittar den ut igen.

Jag vaknade tidigt som man brukar göra när man fyller år, fast jag brukar vakna lika tidigt annars också nu när det är så ljust. Men i morse var klockan inte mer än 5 och Heidi var uppe på toabesök så jag hängde på. Vi somnade om till ca 7, det var skönt.

Wera var först nere och ivrigiare än någonsin att få frukost. Heidi och jag hjälptes åt att utfodra dem och så kom Flisan ner och sa till mig att jag fick verkligen inte vara  köket nu så det var bara att masa sig upp igen.

En liten stund senare kom de upp och sjöng, fruktbricka, blommor från trädgården och tända ljus- Lycka!❤naturligvis kom det 3 par bruna ögon ganska så snabbt därpå..

Vi åt frukost nere, vi lyssnade på alla fåglar som är i sitt esse nu, Magnus var tvungen att bege sig då han skulle jobba och idag blev det resa till Helsinborg.

Efter kaffet satte jag på yogamusik och kopplad av med lite yoga. Heidi och Flisan fixade köket, jag fick direktiv vad som gällde för dagen, jag fick ett kuvert från Heidi och Flisan med en underbar present- att välja en storstad- en långweekend och Krakow känner jag vore härligt så nu ska jag se om jag kan rodda med mina arbetskamrater så jag kan komma i väg🤩

20 naglar fixades till och det var på tiden, inte alltid man hinner med allt man tänkt, jag duschade och bäddade.

10:30 var vii klara och stuvade in de små i bilen och åkte in till Skövde. Vi släppte av de små hos Carl och åkte till ICA Maxi. Heidi hade några ärenden och vi kikade på Gina Tricot och jag hittade en randig klänning a´la 70-tal samt en blus, döttrarna hittade lite och visst kan man ge på sin födelsedag💋

Vi drack kaffe på ett fik där och sedan hämtade vi Carl och hundarna, vi plockade upp Edvin. Han skulle åkt med Eddie men han var dålig i magen 😥

Planen var att åka till Solbacken och äta, Antti och hans familj var där, det skulle grillas och jag skulle få lata mig och bara fylla år.

Så ljuvligt, Idun och Siri är ju vår släkts yngsta och så mysigt med dessa små. När familjen samlas känns allt så bra och självklart.

Jag njöt av tillvaron generellt och blev än mer glad när jag fick ett citronträd💋

Vi åt, solade, gosade, åt rabarberpaj som Karin bakat med vaniljsås, och planerade Finlandsresan.

Så blev det dags att bryta upp, det är ju arbetsdag i morgon för de flesta men jag kände att jag hade kunnat stanna ett par dagar på Solbacken, bara insupa friden, våren och härligheten.

Så vackert det börjar att bli överrallt nu och där uppe kring Lerdala är det ljuvigt, lammungar, små kalvar, körsbärsträd. Flera scener i filmatiseringen om Arn spelades in under den här tiden på året 2007 bland annat Arns och Cecilias bröllop.

Jag skjusade hem alla utom Flisan, vi tog en sväng till Plantagen och jag köpte medelhavsjord och större lerkruka till citronen, vi köpte glass på Willys och åkte hem och jag satte på kaffe.

Vi fikade ute på solterassen och det var för varmt inne i växthuset. Idag skulle det ske, idag flyttade jag ut mina tomatplantor👍

Efter fikat hjälpes jag och Flisan åt att bära ut alla hinkar med paprika och tomatplantor och med tanke på att det ska vara ok temp även nattetid så kändes det som dagen var kommen.

Jag vattnade på i mina pallkragar där dill, lök, morötter och sallad kommer att finnas längre fram😀

Signe ville inte lämna växthuset men när solen försvunnit framför huset gick jag en sväng med dem innan det var dags för kvällsmat.

Lite gränsfall med kortärmsklänning men jag frös inte.

När jag kom in blev det lite plock med tvätt och mat, och så hällde jag upp ett litet glas rött och satte mig på den ljumma trappen och insöp allt, kände tacksamheten fylla mig❤53 år och lycklig.

Nu är det en timma kvar av detta årets födelsedag. Magnus kommer snart hem, då blir det en kopp te innan läggdags. I morgon arbetdag och lite nya uppgifter för mig att ta tag i 😙

Hoppas ni alla haft en fin helg och hunnit njuta ni med av vårens alla underbara ting.

Jag vill önska er en god natt och en fin start på veckan.

Denna helgen lägger jag i mappen BRA-dagar och vänder åter upp ett nytt oskrivet blad i livets bok - Livet här och nu, natti natti😘