1. maj, 2018

Utslagen/utvilad

Vilka enorma kontraster. Dagen i går/dagen idag, som natt och dag-svart/vitt. I går kväll när jag kom hem från jobbet var jag så hjärntrött att jag inte kunde tänka klart och inget att undra på det. Jag kan inte berätta allt för er, det kan jag inte men det var en oerhört jobbig dag med omstrukturering i butiken med start i morgon samt inventering som inte är klar ännu så jag känner att under de omständigheter som rådde klarade jag av det galant😀

Jag börjar med gårdagen.

Som sagt så efter frukost och alla morgonbestyr så åkte jag in till Skövde. Jag mötte upp Therese och Solveig och vi gick till Rådhuscafét och träffade Anna som är butiksansvarig för vår butik.

Efter det mötet gick jag och Therese till jobbet och satte i gång med inventeringen. Anette var på plats och vi hjälptes åt att få klart butiken och hjälpte våra kunder att hitta det de sökte👍 Allt rullade på, Therese gick hem och när inventeringen var färdig i butiken blev jag ensam kvar.

Det blev en god kassa, jag låste och åkte hem till mitt älskade hem.

Väl hemma pustade jag ut, kändes som jag blivit överkörd, öm i hela kroppen. Jag bytte om och hällde upp ett glas vin, för första gången på flera månader smakade det riktigt gott🤩

Jag började med maten och inväntade Heidi. Magnus kom hem och vi pratade igenom dagen hur den varit.  Flisan hade åkt till vänner och skulle stanna borta över Valborg.

Heidi hade med sig en stor bukett blommor och enflaska mousserande vin till mig, jag blev så glad💋hon tyckte att jag bara behövde lite uppmuntran❤så glad och tacksam jag blev.

Vi åt och efter det satte vii oss i whiskeyrummet och pratade och delade på den flaska som Heidi hade med sig.

Det blev en fin kväll och vi kom i säng runt 23🙂

Det blev alltså ingen Valborgsmassoeld eller Majtal, jag orkade helt enkelt inte.

När jag vaknade i morse så låg jag kvar och drog mig en stund, jag kikade igenom min telefon.

Flaggdag även idag, Magnus åtog sig detta ärofyllda uppdrag och hissade vår fina flagga.

Heidi och Wera hade vaknat och vi gjorde i ordning frukost i turordning som det brukar vara här hemma🤪

Så gott att äta hemma, njuta i lugn och ro minsann.

Efter frukosten blev det välbehövlig yoga och Magnus erkände under kvällen nu att hans värk i knät hade försvunnit efter yogan, så bra.

Vi planerade dagen och först av allt blev det kosläpp i Öhm. Så underbart att se dessa rara kossor som stått inne alldeles för länge, skutta omkring av lycka. Signe och Ada skötte sig bra bland allt folk. 🙃

Heidi åkte hem till sig och vi åkte vidare till ICA Kvantum och jag hittade hinkar till de tomatplantor som var kvar att plantera om och så åkte vi till Solbacken.

Mamma låg och vilade och jag städade undan medan Magnus fixade med sladdar och lite annat för pappas räkning.

Jag känner en sådan tacksamhet, särskilt pappa mår så bra och han ser yngre ut nu än han gjorde när han var 70, jag vet ju hemligheten🤪pappa har ju haft sådant besvär med sin rygg som har dränerat allt men nu så..

Vi lämnade glada föräldrar och ett rent hem.

Väl hemma igen så lagade jag middag. Idag blev det ren lyx, jag hade tagit fram en bit oxfilé och till detta gjorde jag vitlökssmör, stekte de grönsaker som var kvar seedan i går, gjorde en sallad, stekte färska champinjoner i vin och chili samt avokade med vitlök, så gott det blev MUMS. 💋

Jag lämnade stöket i kökket och fixade till mig. Ett möte i Tidaholm med min kära vän Gunzan och en vän till henne.

Jag hämtade upp Gunzan och så bar det av. Ett hem med flera djur, så jag blev utskälld🤪i all välmening.

En liten favorit fick jag direkt, en Griffon som hette GRISEN och visst såg han ut som en gris och jätterar.

Kaffe och gott fika, blodprov och allt som hör till. När vi var klara så åkte vi hemåt igen och den där känslan när man kan hjälpa andra är så behaglig.

När jag var tillbaka hemma planerade jag tomaterna, satte på en tvättmaskin, tog en kvällsfika med Magnus innan han lade sig och nu är jag strax klar här och ska lägga mig för en ny arbetsdag i morgon. Från och med i morgon kommer jag att jobba i princip heltid 6 månader och efter det får vi se hur det ser ut då.

Hoppas ni haft en skön Valborg och sjungit in våren, vissa har kanske demonstrerat?

Härmed önskar jag er godnatt, ska bli skönt att lägga sig snart.

Glömde ta ner flaggan, OPS😙 får fixa det tidigt i morgon bitti, natti natti😘