22. apr, 2018

Ett glatt gäng!

Då var strax denna helg till ända och det har varit innehållsrik och trevlig. Den har bjudit oss på nästintill sommarvärme och det har ju gjort att det mesta fått fart. Vi har varit ute nästa hela dagen och jag har polerat min fina bil, den blänker i solnegången- nästan lite romantiskt💋

Jag börjar med lördagen.

Magnus jobbade då och var redan iväg när jag och Flisan gick upp. Vi gav de små mat och åt själva, gjorde oss klara och Flisan tog morgonpromenaden då hon var klar före mig.

Vi åkte in till Skövde och hon var med mig en stund på jobbet då hon inte skulle vara på plats förrän 11:00

Hon gick och köpte morgonkaffe till oss och jag hade ju full rulle nästan direkt jag öppnade dörren så hon var behjälplig med att vika lite som fanns kvar sedan fredagen när hon kkom tillbaka👍

Jag ringde Solveig som kom som en frisk vårvind och vi hade flera goda timmar.

Det blev att jag var kvar een och en halv timma längre än tanken, kul- vi har haft en KANONVECKA🤩

Lite kyligt i vinden men jag satte mig med Magnus ute på soldäcket när jag kom hem. Vi drack kaffe och pratade igenom dagen. Han var hemma rätt så tidigt, skönt för Ada och Signe och för honom själv såklart.

När jag slappat tillräckligt länge tog jag tag i dukning och matlagning.

Joanna och Micke kom lite tidagre än övriga, vi fick en pratstund, längesedan vi sågs. Joanna bodde i Skövde innan och vi umgicks men hon hittade kärleken nere i skåne🤪så det blev flytt för henne.

Övriga vänner kom och vi drack välkomsdrink som blev uppfriskande god.

Massor av babbel och buffén dukades fram i köket.

Vi åt och nästan allt tog slut, underbart😀älsakr folk som äter med god aptit. Vännerna konstaterade att jag hade allt kammat hem även denna omgången Halvåtta hos mig utan tvekan, jo jo- ett gott betyg. Tack allihop❤

Vi satt och pratade, lyssnade på musik och Flisan kom hem till oss och var med på kalaset. Hon är så oerhört klok den tösen och vad mån de bliva av denna unga dam..hon åkte in till staden till en kompis lite senare under kvällen.

Kvällen förlöpte och de flesta rundande av. Vi satt uppe en stund efter midnatt innan vi rundade av.

Jag hade svårt att somna, lite ont i magen. Inte van att för det första äta så sent och inte sitta och dricka både cider och vin. Kikade på klockan sista gången då 2:45😙

Söndagen startade jag runt halv 8. Jag och Magnus vakande nästan samtidigt.

Vi gav de små mat och förberedde frukost för oss och våra nattgäster.

Joanna och Micke var lika pigga som vi och det är skönt när folk sover gott här ute på landet. En del som bor i städer kan tycka det är lite för tyst och en del hittar verkligen lugnet här ute❤

Frukost och planering för dagen som såg ut att bli helt fantastisk.

Vi dukade av och gjorde oss klara för avfärd allihop. Jag messade Flisan och hon var uppe och påväg till jobbet.

Solbacken var soldränkt och Magnus fick lite direktiv av far vilka buskar som skulle klippas och jag tog hand om insidan.

När vi var klara pussade jag di gamle och vi begav oss hemåt. Stannade till på ICA Kvantum och köpte ägg.

Väl hemma bredde våren ut sig och käre barn vad allt växer nu.

Vi åt lunch ute på soldäcket och efter det blev det kaffe och Siesta. Ljuvligt💋

Vaknade till av att Signe såg nått att skälla på och höll på att riva ner möblemanget. Hon måste vi ha kopplad och vi har henne i en lång lina med en 3 kg tyngd i andra ändan. Hon kan ju dra med sig den men det blir mer trögt..

Vi ska sätta upp vindskydd/insyn mot den sida som vetter ner mot grannarna, fast mest för att möblerna inte ska blåsa iväg.

Efter Siestan blev det ett par tvättmaskiner och jag tvättade bilen. Magnus mätte på soldäcket och planerade, vi ska spola avväxthuset både på ut och insidan samt lägga lasyr inne i västhuset och olja resten på utsidan. Detta ska vara klart innan det är dags för tomaterna att flytta ut.

Vi är inte sysslolösa inte😙men, det är roligt.

Det blev dags för kvällsmat och efteer det hämtade jag Flisan som var trött efter ytterligare en arbetsdag.

Nu har lugnet lagt sig på gården. Grannens ena vita kissa är fortfarande borta😥hoppas, hoppas den bara är ute på egna äventyr..

Magnus ser en film, jag sitter här och bloggar och har nu beställt lotions mm till Konst och kulturdagarna som jag ska medverka på 10-12/5.

Flisan har gjort kväll, hon är trött vilket jag mycket väl kan begripa. Ny arbetsvecka och skola för Flisan.

Hoppas ni haft en härlig helg och njutit av det underbara vi har varit berikade med ett par dagar. De pratar om regn nu kommande vecka och det kan allt behövas det med.

Lägger dessa dagar i mappen BRA-dagar i arkivet.

Nu får jag önska er alla godnatt och sov så gott, kram😘