20. apr, 2018

Komplett

Sommar, sommar, sommar, det är dans i folketspark..det är det kanske i någon park i kväll eller i morgon men för min del får det räcka med en svängom i köket.

En så härlig dag det, sommarvärme och jag har gått i shorts och linne utan BH, det ni 🤪

I morse när jag vaknade var jag fortfarande trött och seg. Jag låg kvar och drog mig- LEDIG!

Flisan tog tidig buss så det var bara jag kvar hemma eftersom Magnus redan åkt till jobbet. Första natten med helt öppet fönster, det märktes inte att det var öppet. Himlen var blå och solen hade stigit upp före mig🤩

Gäsp..

Frukost till Ada och Signe under tiden som ägget kokade.

Signe löper och beter sig lite knepigt och i morse när jag släppte ut dem ville hon inte ut alls. Så något morgonkiss ble det inte utan hon valde att ligga kvar på altanen på en dyna under tiden jag åt min frukost, årets första utefrukost- tjohooo så underbart😎

Bönderna gödslar så här års och här ute på Djursätra är det inget undantag. det luktar skit rent ut sagt så in i den- det dammar som tusn när de stora traktorerna brötar fram. Gårsplanen är ju torr och det ryker som värsta ökenstormen, en utav FÅ nackdelar med lantliv.

Så här års hänger man alltså INTE ut tvätt😙

Yoga kände jag va ett måste, kroppen pockade på uppmärksamhet, den fick en halvtimma.

Signe låg och tittade mjukt och vänligt på mig när jag kom ner i mattposition, kelsjuk och pipig-yes.

Så vad skulle jag ägna denna fina dag åt då? Ta det lugnt och göra så lite som möjligt var prio ett och faktum är att så har det varit.

Jag torkade av utemöblerna från ett tunt lager pollen, jag stuvade in en maskin tvätt och mötte min massagekund i entrén. En vän som jag känner väl så det blev ju oerhört lättsamt.

Bra massage och en del ventilering av tillvaron. Det är ju det vänner är till för💋

Så blev jag ensam igen, dagen låg där varm och bredde ut sig i all härlighet. Ada den lilla livsnjutaren låg på span på altanen.

Jag tog med mig en kopp kaffe ut och satte mig en timma.

Det blev lunchdags och jag gjorde en sallad, det fanns en liten bit kyckling filé i kylen som passade fint till.

Två små fuktiga nosar satt och vädrade strax intill och visst fick de mer än hälften av min kyckling🙃

Det började blåsa och en stol blåste ner från altanen/soldäcket framför växthuset. För det är där jag spenderat större delen av dagen. Vi måste sätta upp något vindskydd för detta håller inte att behöva jaga möblerna det första det blåser. Soldäcket är ju liksom helt öppet så det är klart att det drar med sig allt som är relativt lätt. Ska kika på vad byggmax expvis har att erbjuda.

Jag tog siesta, pipfia hade lagt sig inne i soffan i växthuset och ada låg i skuggan under en stol. Lugnt och skönt trots blåsten.

Jag gick in och tog en titt på tomaterna och vattnade på dem. Det händer en hel del nu en varm dag som denna. Paprikorna får jag kanske inte skörda förrän sent då jag skulle satt dem mycket tidigare, men, men, bättre sent än aldrig.👍

Magnus fyllde på våra odlingslådor med planterindsjord i går så idag var det bara att putta ner de som skulle ner i jorden. Sättlökar, dill, morötter både ordinära och flerfärgade och sallad.

Efter det blev det en kopp kaffe till och ytterligare en stunds vila.

Jag tog en runda med de små, då mötte jag mina graannar som stog och samspråkade på grusgården. Den ena kvinnan har en vit fin katt som är en riktig charmör, han har dessvärre varit borta sdan i gå morse. Hon är ledsen och känner oro såklart och faktum är att den kan ha halkat ner i den bassäng med gödsel som finns här på gården. En jättelik bassäng och bitvis är den utan stängsel😠 så det kan vara så...

Jag gick med henne för att prata med bonden som fyllde på gödsel och han sa att senast i morgon skulle väl bassängen vara tömd, då vet hon/vi.

Är det någon som läser detta som VET vad som gäller? Ska det inte vara stängslat runtom?

Efter promenade gick jag in och förberedde lite kvällsamt. Kändes konstigt att göra det för det kändes som en evighet sedan jag var hemma en eftermiddag.

Magnus kom hem, vi gick ut och kikade på den bitvis ostängslade bassängen.

Vi åt den sallad som jag gjort och den var mycket smaklig😀

Mätta och belåtna så röjde jag undan i köket och Magnus damsög en sväng.

Jag satte mig uppe på kontoret och grejade med lite arbete och nu så har jag strax skrivit klart dagens avsnitt av min förletong -Livet här och nu.

Det är ju fredag så Flisan ville vara kvar en något längre stund inne stan, jag ska hämta henne snart. Hon jobbar denna helgen och så även vi.

En kort sammanfattning av dagen, den har varit- komplett rätt och slätt🤪

Nu får jag önska er en fortsatt skön kväll och en fin lördag. Vi ska ha lite fest i morgon så det blir nog ingen blogg förrän på söndag, men då blir det dessto mer..

Godnatt mina vänner och sov så gott, kram😘